Бивш затворник води дело за диплома

Темида

Бивш затворник води дело за диплома

4038
на 17.12.2013
Бивш затворник води дело за диплома
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Бившият затворник Мустафа Хамза (50 г.), който лежал за убийство в Белене, се наложи да докаже, че е ходил на училище зад решетките и е получил диплома, съобщи "Труд".

Шуменецът води битка с институциите от 2011 г., но накрая се оказало, че само магистратите могат да наредят кетапът за основно образование да бъде издаден. На Мустафа свидетелството му било важно, за да се сдобие с шофьорска книжка и да си намери работа. През миналата седмица в петък районният съд в Шумен постановил СОУ "Димчо Дебелянов" в Белене като правоприемник на архива на затворническото школо да му издаде тапия.

Иначе Мустафа завършил 8-и клас в трудово-възпитателното училище "А. С. Макаренко" към затвора в Белене през учебната 1988/1989 г. с успех 3,40. По повечето предмети имал стабилни тройки, а по етика и право изкарал 5.

Училището било закрито, а документацията попаднала в община Белене, без да бъде определено училище правоприемник. После ученолюбивият затворник продължил в техникум в Ловеч, за да завърши и средно образование. Затова магистратите правят извода, че няма как без завършено основно образование да го приемат в по-горна степен.

От училището в Белене чакат съдебното решение да влезе в сила, за да му дадат документа. Мустафа твърди, че вече е нов човек.

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите
ПИК TV x
Любен Дилов пред ПИК TV: Уж реномираната кантора на Лена е произвела дърводелско изделие за Корал?! Все едно да обереш къща и да си изпуснеш личната карта вътре (ВИДЕО) Любен Дилов пред ПИК TV: Уж реномираната кантора на Лена е произвела дърводелско изделие за Корал?! Все едно да обереш къща и да си изпуснеш личната карта вътре (ВИДЕО)
ново
Днес: 116
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК