БОМБА В ПИК! Партията на Путин готова да продължи АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“ - "Единна Русия" работи с "Атака" за свалянето на санкциите по време на българското европредседателство

Политика

БОМБА В ПИК! Партията на Путин готова да продължи АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“ - "Единна Русия" работи с "Атака" за свалянето на санкциите по време на българското европредседателство

127439
на 09.11.2017
БОМБА В ПИК! Партията на Путин готова да продължи АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“ - Единна Русия работи с Атака за свалянето на санкциите по време на българското европредседателство
Автор:   Ива Николова

Влиятелни депутати от консервативното крило на „Единна Русия“ заявиха пред Светлозар Лазаров, че са готови активно да работят за реализация на енергийните проекти

Последвайте ни в Google News Showcase

Енергийните проекти за изграждане на АЕЦ „Белене“ и на газопровода „Южен поток“ през България все още са във фокуса на голямата политика в Москва. Влиятелни депутати от консервативното крило в партията на президента Владимир Путин „Единна Русия“ са готови активно да работят за тяхното осъществяване.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Това научи ПИК от националния координатор на „Атака“ и бивш главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, който води партийна делегация в Държавната дума на Русия.

Днес Лазаров и шефът на международния отдел на „Атака“ Христо Маринов са провели работна среща със заместник-председателите на външната комисия на Думата Анатолий Карпов и Ирина Роднина, на което са присъствали и други депутати от консервативното крило в партията на Путин като Николай Валуев и Александър Василенко. Срещата е открил председателят на външната комисия на Думата Леонид Слуцки като в нея са участвали и депутати от други партии.

„В началото на разговора поздравих домакините ни в Думата от името на лидера на „Атака“ Волен Сидеров. Обясних им, че той много съжалява, че не успя да пристигне лично в Москва заради неотложни политически ангажименти. Изтъкнах, че като председател на втората по големина парламентарна група, която подкрепя правителството, Сидеров трябва да бъде в София, защото сега нашият парламента разглежда най-важния закон за годината, а именно – бюджета на България, който е своеобразен вот на доверие към кабинета“, разказа Светлозар Лазаров пред ПИК.

Той е заявил пред депутатите от „Единна Русия“, че по време на започващото на 1 януари 2018 г. българско председателство на Европейския съюз „Атака“ активно ще работи за сваляне на санкциите срещу Москва. „Нашите народи са свързани от историята, културата и религията, но погледът ни трябва да бъде към настоящето и бъдещето като поставим акцент върху развитието на двустранните търговско-икономически отношения“, споделил Лазаров пред своите домакини.

Депутатите от партията на Путин са поставили въпроса за бъдещето на енергийните проекти за АЕЦ „Белене“ и газопровода „Южен поток“. В отговор Лазаров е подчертал, че АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“ са стратегически за партия „Атака“ проекти, които освен за развитието на двустранните търговски-икономически отношения ще допринесат и за енергийната сигурност на България.

„Руските колеги благодариха за позицията на „Атака“ и на лидера й Сидеров във връзка със свалянето на санкциите. По отношение на АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“ те се ангажираха да работят активно за реализацията на тези проекти, ако за това се постигне необходимата парламентарна подкрепа у нас“, обясни още Светлозар Лазаров. Освен това участниците и от двете страни са изразили желание да работят за възстановяване на фериботната връзка между България и Русия през Черно море.

Вчера Лазаров и водената от него делегация на „Атака“ са участвали в съвещание в Обществената палата на Русия, посветено на възможностите и перспективите на народната дипломация в контекста на 140-годишнината от Освобождението на България.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО)
ново
Днес: 24
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК