Бомба! Шефът на "Антимафия" пред ПИК: Човек с еднакви инициали от "Позитано" е прибирал огромни суми от митниците! Лично засякох контрабанда на хероин и цигари! (снимки)

ЧАС ПИК

Бомба! Шефът на "Антимафия" пред ПИК: Човек с еднакви инициали от "Позитано" е прибирал огромни суми от митниците! Лично засякох контрабанда на хероин и цигари! (снимки)

199281
на 25.08.2014
Бомба! Шефът на Антимафия пред ПИК: Човек с еднакви инициали от Позитано е прибирал огромни суми от митниците! Лично засякох контрабанда на хероин и цигари! (снимки)

Давам Порожанов на прокурор, скрил е информация от премиера Близнашки

Последвайте ни в Google News Showcase

Председателят на легия "Антимафия" Григор Здравков следи изкъсо безобразията в Агенция "Митници" и ключови държавни институции.

препоръчано

През последните 96 часа Здравков и колегите му са извършили собствено разследване за контрабандата на дрога и цигари през границата с Турция.

По този повод потърсихме Здравков за повече подробности.

 

Интервю на Ивайло Крачунов

- Г-н Здравков, продължава ли контрабандата на цигари и при служебното правителство?

- Легия "Антимафия" направи собствено разследване през последните 4 дни по отношение на контрабандата на цигари. Аз бях на мястото на контрабандата - в района на Хасково.

- Какво установихте?

- Хасково е залято от две марки цигари, които се контрабандират. Едната марка е "Дива" и се произвежда в нелегална фабрика за цигари на 30 километра от този град. Цената, на която се продават тези цигари на едро, е 2.20 лева.

Другата марка цигари е реплика на известната "Уинстън", а цената й е 2.70 лева.

Установихме, че никой нищо не е направил, за да спре контрабандата на цигари. Продължава и контрабандата на хероин в огромни количества. Митничари и гранични полицаи си затварят очите не само за тези нарушения, но и за трафика на емигранти от Сирия.

- Имате ли доказателства за твърденията, които изнасяте?

- Да. Ще ви кажа регистрационните номера на автомобилите, с които се осъществява контрабандата. Единият автомобил е италиански, с номер 1971, другият е японски джип с номер 7577.

Последният трафик на цигари беше осъществен преди 3 дни. Бяха вкарани граждани от Сирия, а сумата, която са дали, е 5000 евро на човек. Тези имигранти, които не могат да платят тази сума, се използват като мулета за пренасяне на малки количества хероин през границата. Дрогата се опакова около телата на имигрантите.

Хероинът е с чистота 96.67, а расфасовките са по 567 грама. Дрогата се разтоварва около Хасково. От там хероинът тръгва към София.

- Смятате ли, че началникът на митниците Ваньо Танов знае за тези безобразия?

- Любимият град на Танов - Русе, е буквално наводнен с цигари от българска марка. Цигарите влизат по два канала. Единият е от Централна България - тях ги возят с бусове, а другият е през Дунав.

- Искате да кажете, че в момента контрабандата се вихри със страшна сила зад гърба на официалните власти?

- Факт е, че сме доказали контрабандата с наше разследване в рамките на 4 дни. Това означава, че контрабандата продължава. Въпреки това премиерът Близнашки каза, че Танов е най-подготвеният човек за митниците.

А контрабандата продължава. Обикновено цигарите се пренасят с бусове от най-дългата база. Тези автомобили побират по 100 мастербокса с цигари. Използват се и тайници, които се намират зад шофьорската седалка и са с размери 60 на 120 см. Там се поставя фалшива страна, в която се вкарват т.нар. дънки, в които се слагат цигарите.

- Какво количество цигари излиза за ден от България?

- Обикновено през всичките ни митнически пунктове с Турция преминават по 70 буса, което е страшно много. Тарифата е между 5000 и 7000 евро на бус, в зависимост от стоката, която се пренася.

От горните снимки се виждат контрабандните цигари "Уинстън" и тяхното менте "Дива". Кадрите са заснети от легия "Антимафия".

- Сезирахте ли прокуратурата за това, което сте видели?

- Днес ще сезираме прокуратурата за това, че служебният финансов министър Румен Порожанов е отказал да приеме наш сигнал, който сме внесли при него преди 10 дни. Сигналът е стигнал до Порожанов, но този човек не е уведомил нито Близнашки, нито прокуратурата, нито МВР.

- Сигурен ли сте, че сигналът е стигнал до министър Порожанов. Той е сериозен човек.

- Разполагаме с категорична информация, че сигналът е получен в Министерство на финансите, предаден е и на министъра. Минало е достатъчно време, за да се вземат мерки, но това не е направено.

- Доволен ли сте от кадровите промени, които направи Ваньо Танов в митниците?

- Танов беше обещал, че ще прави коренни промени в митниците, но това не се случва. Не е сменен нито един началник на териториална митница, което означава, че ще работи старият екип. Същият този екип, според Танов, беше довел до загуби от 1 млрд.лева през последната година. Въпреки това, той не сменя тези хора.

- Смятате ли, че новото правителство ще смени ръководството на Агенция "Митници"?

- Не. Имаме информация, че част от парите от контрабантада са отивали за високопоставен ръководител от "Позитано" 20.

- Кой е този ръководител?

- Няма да спомена сега името му, по простата причина, че не разполагаме със 100%-ово доказателство.

- Но поне може да загатнете кой е този човек?

- Ще кажа само, че малкото му име и фамилното му започват с една и съща буква. Това, с което разполагаме по този въпрос, ще го предадем в прокуратурата, но съм убеден, че няма да има никакъв резултат!

- Кое Ви кара да сте такъв песимист?

- Правителството на Орешарски не хвана нито един митничар с подкуп, а Ваньо Танов, който твърдеше колко много знае за далавери по митниците, откакто е назначен, не е изнесъл в публичното пространство нито една схема за това как става контрабандата на цигари и горива през границите.

Както виждате, аз Ви говоря с контретни данни.

- Какво още остава скрито от очите на обществото в Агенция "Митници"?

- Трима са основните събирачи на пари от Свиленград. На този етап ще обозначим само един от тях с инициали - В.К. Роден е 1982 година и има пряко отношение към трафика на хероин през "Капитан Андреево".

Част от информацията, която сега казвам на Вас, през последните 7 месеца е подавана и в ДАНС. Резултат обаче няма никакъв.

- В предишните интервюта обявихте, че основният задкулисен играч в митниците е Асен Дебелия. Какво се случва с него сега и продължава ли да е част от схемата?

- Посредниците, които действат в област Хасково, по границата с Турция и на Свиленград, не са сменени. Така че където е текло, там продължава да тече.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК