Висш държавен чиновник се натиска за цензор на ПИК

ЧАС ПИК

Висш държавен чиновник се натиска за цензор на ПИК

23526
на 24.04.2013
Висш държавен чиновник се натиска за цензор на ПИК
Автор:   ПИК

Шефът на Финансовия надзор ни изнудва да издадем източник, който е разкрит в първото изречение!

Последвайте ни в Google News Showcase

Шефът на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев направи опит за цензура в агенция ПИК. Днес получихме писмо от него, подписано и прошнуровано официално от институцията, която представлява. В него Мавродиев настоява в срок до 3 дни да му съобщим източника на публикацията "Цеко Минев на път да купи "МКБ Юнионбанк". Ако не - подлежим на наказателна отговорност по член 32 на Закона за финансовия наздор, т.е. ще ни глоби от 2000 до 8000 лв.! Ако след още три дни не му угодим - още по-голяма глоба и т. н.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Какво иска да научи от нас г-н Мавродиев?

Първият му въпрос е кой ни е предоставил информацията за статията. "Представете копие от предоставената информация във връзка с горецитираната статия (докумунт или аудио, видео или друг вид запис)", заповядва писмото.

Вторият въпрос е полушпионски: Кога и как е получена информацията за статията. Не е уточнил дали да не му отговорим с шифрограма.

Разпитът-писмо на Стоян Мавродиев  продължава с питания за редакторските практики в агенция ПИК, както и "Въз основа на какви данни и по какъв начин сме стигнали до извода, че "тогава акциите на банката поевтиняха най-много". 

Дали шефът на Комисията за финансов надзор не е следил движението на акциите на Фондовата борса след оставката на кабинета Борисов?  Ако не е - няма шанс да работи в агенция ПИК като икономически репортер. 

По Етичния кодекс на българските медии и по Женевската конвенция журналистът не е длъжен да разкрива поверителните си източници на информация. Макар още в първия пасаж на публикацията да сме споменали един от източниците си.

Г-н Мавродиев, прочетете статията!

Но ако все пак не бяхме посочили източника, не разчитайте, че щяхме да го споделим с вас. Най-малко защото агенция ПИК не попада под регулацията на управляваната от вас Комисия за финансов надзор.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивен хороскоп на Алена за последния ден на април: Нова работа за Телеца, Раците да не мърдат много, а Скорпионите да тръгват за чужбина САМО В ПИК! Ексклузивен хороскоп на Алена за последния ден на април: Нова работа за Телеца, Раците да не мърдат много, а Скорпионите да тръгват за чужбина
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Нидал Алгафари разказа играта на Промяната: Качиха се на хлъзгавия гръб на Борисов, за да изкарат едни бързи пари, но се хързулнаха и затъват все по-дълбоко в блатото (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Нидал Алгафари разказа играта на "Промяната": Качиха се на хлъзгавия гръб на Борисов, за да изкарат едни бързи пари, но се хързулнаха и затъват все по-дълбоко в блатото (ВИДЕО)
ново
Днес: 39
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК