Вишеградската четворка се обяви за „политика на връщане на мигрантите”

ГОРЕЩО
Андрей Ковачев срази с аргументи любимка на Киро в дебат за Брюксел: По времето на Бойко Борисов имахме нулева миграция САМО В ПИК! Грозна сделка между Кирил Петков и Ицо Хазарта - рапърът с пет думи на английски в речника стяга куфарите за Брюксел в замяна на... ПИК TV! Бойко Борисов за записите с кеша: ПП реално перат пари и купуват гласове! Незаконни арести, незаконен кеш, незаконни електронни подписи...Веднага да влизат в затвора (ОБНОВЕНА) САГАТА СЕ ЗАПЛИТА! Излезе нов странен запис с Киро и Асен, твърди се, че на него е и Алексей Петров. "Промяната": Лъжите и внушенията започнаха след разкритието ни, че Борисов ще е президент, а Пеевски - премиер ГОРЕЩО В ПИК TV! Тома Биков: "Ако има достатъчно добра разлика между първия и втория, ще има стабилно правителство!" Краси Вълчев: ПП бързаха да раздадат парите от ПВУ на своите спонсори (ВИДЕО)
СВЕТЪТ ДНЕС

Вишеградската четворка се обяви за „политика на връщане на мигрантите”

7755
на 21.11.2016
Вишеградската четворка се обяви за „политика на връщане на мигрантите”
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

За да излезе от миграционната криза, ЕС трябва да се откаже от плановете за разселване на бежанци и да води политика на връщане на пристигналите на континента мигранти, заявиха вътрешните министри на страните от Вишеградската група Унгария, Полша, Чехия и Словакия на пресконференция след среща по въпросите на миграцията във Варшава.

препоръчано

Полският вътрешен министър Мариуш Блашчак се обяви против идеята за разпределение на бежанците в страните от ЕС и тяхното прехвърляне там. „Смятаме тази система за неефективна, тя привлича постоянни миграционни потоци и задълбочава кризата, а не я разрешава”. Вишеградската група е единодушна, че трябва да се наблегне на укрепване на външните граници и го прави, посочи Блашчак. Министърът изтъкна, че „Унгария действа в съответствие с правото и укрепва границите си, но несправедливо става обект на критика от някои партньори в Европа”.

Словашкият вътрешен министър Роберт Калиняк изтъкна, че миграционната криза не е неочаквано събитие, а явление, за което има причини. Той допълни, че „някои страни не спазват правилата на Шенгенското пространство и други договорености и това предизвиква проблеми, с които се борим”.

Унгарският вътрешен министър Шандор Пинтер каза, че Вишеградската четворка не иска нищо ново, а единствено спазване на нормите от всички членове на ЕС. Трябва да се върнем в рамките на правото”, категоричен е Пинтер. Той съобщи, че през унгарска територия нелегално са преминали лица от 104 държави, в почти никоя от които няма война. „Единодушни сме”, каза Пинтер „и от политика на разселване искаме да преминем към политика на връщане”.

Предстои Вишеградската четворка да обсъди в полската столица миграционните проблеми и с представители на България, Хърватия, Словения, и Белгия. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за вторник - Везните да не предприемат пътувания, Стрелците подложени на огромно напрежение САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за вторник - Везните да не предприемат пътувания, Стрелците подложени на огромно напрежение
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Панаир в парламента - депутатите се събраха заради предизборната акция на Киро и компания с пенсиите. Нинова поиска в залата шефа на КЕВР, отчаяните ППДБ яхнаха грозно темата с тока (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) ГОРЕЩО В ПИК TV! Панаир в парламента - депутатите се събраха заради предизборната акция на Киро и компания с пенсиите. Нинова поиска в залата шефа на КЕВР, отчаяните ППДБ яхнаха грозно темата с тока (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 70
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК