ВМРО не подкрепя Пламен Орешарски

Политика

ВМРО не подкрепя Пламен Орешарски

7826
на 27.05.2013
ВМРО не подкрепя Пламен Орешарски
Автор:   ПИК

Националистите искат да се възстанови наказанието трудова повинност

Последвайте ни в Google News Showcase

Политическият проект на Пламен Орешарски няма подкрепата на ВМРО, незаобиколим фактор е подкрепата на ДПС. Това каза зам.-председателят на партия ВМРО Ангел Джамбазки (на снимката) на среща в парламента с номинирания от "Коалиция за България" за премиер Пламен Орешарски, предаде Агенция „Фокус”.

препоръчано

Джамбазки заяви, че тази среща не бива да се разглежда като консултация за състава на бъдещия кабинет.

Зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов заяви, че демографският проблем е базисен. "Подкрепяме идеята да се индексират майчинските надбавки", посочи Веселинов.

„Когато говорим за демография, не можем да не обърнем внимание на проблема с невписване на циганските общности в обществото. В една голяма част от страната има изключително тежка битова престъпност, има геноцид над десетки възрастни хора. Трябва да се възстанови наказанието трудова повинност”, каза Ангел Джамбазки.

Според него е важно недопускане на радикален ислям в циганските махали.

„Ако това население получи и политическо оръжие, като радикалния ислям, ще има много силна заплаха за държавността”, отбеляза Джамбазки.

"Необходима е пълна ревизия на управлението и сделките с публична собственост от началото на демократичните промени досега – включително сделките в енергетиката от времето на правителството на Иван Костов, заменките по време на Тройната коалиция, прахосническата политика на кабинета „Борисов”, каза още Джамбазки.

„Трябва да се развалят концесионните договори ЕРП-ата и „Софийска вода”, заяви той и поясни, че това не е искане за национализация. „Трябва да се спре контрабандата на земеделски стоки, защото това удря дребния и среден производител”, посочи Джамбазки.

Юлиан Ангелов, организационен секретар на ВМРО, заяви, че българските държавни стандарти трябва да бъдат възстановени във всички сектори. Трябва да се стимулират тези хора, които създават продукт в България, които ще създадат семейство. Въпросът с демографската криза касае голям брой хора, които са образовани и които работят в България. Тези хора могат да решат проблемите на страната”, заяви Ангелов.

„Целите на България не са в Афганистан, Сирия, Либия, Грузия. Нашият национален интерес е българската външна политика да акцентира върху съседните ни държави. Така ще можем да помогнем на нашите сънародници в тези държави”, посочи Ангелов. Според него трябва да се дадат по-големи правомощия и по-голям бюджет на Агенцията за българите в чужбина.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 13 май - възможност за успешна изява за Близнаците, запознанство ще промени из основи живота на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 13 май - възможност за успешна изява за Близнаците, запознанство ще промени из основи живота на Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов скочи на ПП от Перник: Само да смеят да пускат колажи срещу мене, излизам и започвам да разказвам за тях и то с карикатури, които лично съм видял (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов скочи на ПП от Перник: Само да смеят да пускат колажи срещу мене, излизам и започвам да разказвам за тях и то с карикатури, които лично съм видял (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 113
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК