Внасяме пържоли с "памперс" от консерванти и бои за Коледа

ЧАС ПИК

Внасяме пържоли с "памперс" от консерванти и бои за Коледа

230807
на 30.11.2013
Внасяме пържоли с памперс от консерванти и бои за Коледа
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Свинско обезкостено месо по около 7 лв. за килограм ще има на пазара за Коледа. Стоката ще дойде от Испания, Германия, Франция и Полша, а за да издържи на дългия транспорт до страната ни, е обработена с консерванти или газ. Големите търговци вече са направили заявките в чуждестранните транжорни, пише „Преса“.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Най-често разфасованите парчета се продават в тарелки върху хартия, която като памперс попива коктейла от добавките. Свинското месо подобно на гъба може да поеме голямо количество течност. Често теглото се увеличава с 20 и дори с 30% от разтворите, в които е накиснато. За празниците пържолите, които излизат от българските свинекомплекси, ще се продават по около 10 лв. за килограм на дребно.

Само 25% от мръвките, обаче, ще са родно производство. От години добивът на свинско у нас е далеч под потребностите. Промишлените комплекси покриват под една трета от търсенето. Близо 10% от консумацията разчита на домашните стопанства. Останалите около 60% на пазара са внос и пристигат от Испания, Германия, Полша, Франция.


Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивен хороскоп на Алена за Цветница - Близнаците да се откажат от нови занимания, Лъвовете да разчитат на интуицията си САМО В ПИК! Ексклузивен хороскоп на Алена за Цветница - Близнаците да се откажат от нови занимания, Лъвовете да разчитат на интуицията си
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 44
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК