ВНИМАНИЕ! Дерматолози-самозванци обезобразяват пациентки с филъри (УЖАСЯВАЩИ СНИМКИ)

ФОТОГАЛЕРИЯ

ВНИМАНИЕ! Дерматолози-самозванци обезобразяват пациентки с филъри (УЖАСЯВАЩИ СНИМКИ)

49695
на 08.04.2017
ВНИМАНИЕ! Дерматолози-самозванци обезобразяват пациентки с филъри (УЖАСЯВАЩИ СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Дерматолози-самозванци примамват пациентки в нерегламентирани кабинети и частни жилища, от които те излизат напълно обезобразени, като съмнителните процедури довеждат до сериозни опасности за живота и здравето им.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

За естетичните разкрасителни процедури едни от най-срещаните и често използвани продукти са ботулиновият токсин и филърите.

"Голямото търсене води освен до появата на некачествени продукти на ниска цена, така също и до нещо не по-малко опасно - нерегламентирани дерматологични центрове и "специалисти" със съмнителни умения в сферата на дерматологията и изобщо в медицината. На практика лесното и бързо поставяне на ботокс и филъри заблуждава пациентите, че процедурата може да бъде изпълнена от всеки без особени познания в областта", разяснява пред ПИК специалистът по дерматология д-р Снежана Атанасова.

Информационна агенция "ПИК"

Тя предупреждава, че двойно или понякога тройно по-ниската цена, трябва да е ясна индикация за пациента, че процедурата крие реална опасност за живота и здравето му, и съветва желаещите да преведат кожата на лицето си в по-добър естетичен вид, да бъдат изключително внимателни и да проверяват до колкото е възможно по-обстойно специалиста, на когото се доверяват. Той трябва да бъде задължително дерматолог, пластичен или лицево-челюстен хирург.

В практиката си д-р Атанасова постоянно се натъква на пациенти, доверили се дерматолози-самозванци без образование и никаква специализация, които търсят помощ при нея, след като "уменията" на колегите й са довели до фатални последствия.

"Лицето е най-чувствителната и деликатна част на човешкото тяло. На тази малка площ има над 40 мускула, множество нерви и кръвоносни съдове, които могат да бъдат засегнати при липсата на медицинско образование. Затова специалистите преминават през дългогодишни обучения за анатомията на човешкото лице и къде точно са разположени най-подходящите зони за интервенция и поставяне на ботокс или филъри", обяснява още д-р Атанасова. 

Д-р Атанасова съветва желаещите да преведат лицето си в по-добър естетичен вид, да бъдат внимателни и да проверяват по-обстойно специалиста, на когото се доверяват

свързани новини

Разбира се, никой дерматолог, пластичен или лицево-челюстен хирург не е застрахован от грешка, въпреки че при тези специалисти вероятността за такава е минимален. Когато се случи обаче, те са обучавани и знаят как да постъпят, за да се справят с критичната ситуация. Бързата реакция при разчитането симптомите на усложненията и поставянето на подходящо количество антидот, може да потуши едно възпаление изключително бързо.

Друга често срещана порочна практика е поставянето на ботокс или филъри след осъществяването на зъболекарска процедура и то с една и съща упойка. Медицинската практика задължава за всяка отделна интервенция да се използва различна и точно прецезирана количествено упойка, по възможност с разлика няколко дневен период от време.



Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Депутатите решават дали ще имат заседания по време на избори. От Възраждане“: Неможачите, които промениха Конституцията, сега искат да я суспендират (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Депутатите решават дали ще имат заседания по време на избори. От "Възраждане“: Неможачите, които промениха Конституцията, сега искат да я суспендират (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 34
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК