В Централния затвор представят резултати от проект „Пътят на новото начало“

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

В Централния затвор представят резултати от проект „Пътят на новото начало“

4710
на 27.05.2016
В Централния затвор представят резултати от проект „Пътят на новото начало“
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

На 27 май от 11 ч. на територията на Централен софийски затвор ще се проведе заключителна пресконференция, на която ще бъдат представени резултатите по проекта „Пътят на новото начало“, изпълняван от фондация „Мисия Спасение“. Проектът имаше за цел да подпомогне процеса на ресоциализация преди освобождаването и след освобождаването на лишени от свобода лица, както и да намали риска от рецидивизъм.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Данните от Доклада на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ показват, че общо 218 лишени от свобода, излежаващи своите присъди в Централен софийски затвор, са посещавали различните дейности. Личните социално-психологически срещи са били най-предпочитаната дейност. Повече от половината (121 души) са се включили в тях. На следващо място се нарежда семинарът по лидерски умения (65 души). Анализът на данните показва още, че 1/3 са участвали в повече от една дейност. Ключов приоритет на проекта бяха дейности по възстановяване и укрепване на семейните взаимоотношения, които подпомагат личността, нейната мотивация и изолация от криминалогенно влияние.

Единадесет от общо 32-ма са присъствали на трите семейни срещи, организирани в рамките на проекта, а 9 – в две от тях. Дванадесет души, изтърпели вече своето наказание, се включиха в дейностите, реализирани извън затвора. Фондация „Мисия Спасение“ ги подкрепя активно застъпва се за тях пред работодатели; предлага им нова среда; оказва психологическа подкрепа. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Норвежкия финансов механизъм 2009-2014, малка грантова схема на ПРОГРАМА BG 15. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов се ядоса на ППДБ: Не реагират срещу министрите на Радев, а реагират срещу човека, който го взех от тях - Дани Митов ПЪРВО В ПИК TV! Борисов се ядоса на ППДБ: Не реагират срещу министрите на Радев, а реагират срещу човека, който го взех от тях - Дани Митов
ново
Днес: 45
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК