ГОРЕЩ ДЕБАТ! Джамбазки иска Гьокче аут от България, БСП умуват за коалиция

Мая Манолова

ГОРЕЩ ДЕБАТ! Джамбазки иска Гьокче аут от България, БСП умуват за коалиция

22507
на 16.03.2017
ГОРЕЩ ДЕБАТ! Джамбазки иска Гьокче аут от България, БСП умуват за коалиция
Автор:   ПИК

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

Започна обратното броене за предсрочните парламентарни избори, които този път са наистина инфарктни. Всички социологически проучвания вкарват шест партии в 44-то Народно събрание. Водещи са ГЕРБ, едlа с 2 процента след тях e БСП, Обединените патриоти са трета политическа сила, следвани от "Воля", Реформаторският блок и АБВ. 

препоръчано

За това с кого биха направили коалиция представителят на Обединени патриоти Ангел Джамбазки заяви, че те не дават народни представители, а това което са готови да направят е разговор за програми. "Процедурата е ясна, връчва се мандат на водещата сила, водят се разговори и се постига споразумение", заяви Джамбазки. При евентуален сценарии, ако трябва да избират управление с допълнение на Воля или ДПС, Джамбазси заяви категорично, че не искат да имат никакъв досег до хора от етнически партии, а политиката на Воля все още не им е ясна. 

Томислав Дончев от ГЕРБ заяви, че те са единствените с ясна и предвидима коалициионна политика. "Взаимодействие може да се търси на базата на компромиси и много разговори. Всяка политическа сила дължи обяснение за възможните валентности, при нас това е ясно, ние можем да работим с патриотите и реформаторите", заяви категорично бившият вицепремиер.

Валери Жаблянов от БСП пък подчерта, че това което се вижда като резулатите са общо взето партии, които са управлявали и в предишния парламент. Но не пожела да даде ясен отговор за бъдещата си коалиционна политика, ако имат възможност за съставяне на правителство.

Страстите в студиото на Нова телевизия се разгорещиха по повод намесата на Турция в изборите и явната подкрепа на южната ни съседка и турския посланик Сюлейман Гьокче за една определена партия на Лютви Местан - ДОСТ.

"България живее с Турция от век и повече като независима държава, имали сме всякакви сложин отношения, но това което е общото голямото по численост български – турци. Турското правителство не трябва да злоупотребява. Действията на българската държава ги намирам за прекалено леки. Тойобвини и правителството на ГЕРБ за прекалено меката политика към Гьокче", заяви Жаблянов.

ончев бе, категоричен, че България е длъжна да има добри съседски отношения с Турция. "Всички опити за намесване на вътрешните работи са абсолютно недопустими". На въпроса готова ли е България за един мигрантски поток, Дончев заяви, че ако наплива е както до сега, то ситуацията може да бъде овладяна, но ако тръгнат десетки хиляди, няма държава която да успее да устои. 

Най-разпален по темата бе патриотът Джамбазки. Той заяви, че и в момента продължава намесата на турската страна в нашите избори. "Към момента има установени лица за финансиране за купуване на гласове. Гьокче трябва да бъде изгонен, а изявлението на ген. Янев, че няма да спира автобусите от Турция е недопустимо и ще направим всичко възможно това да не се случи. Не може десетки хора, които не знаят български да определят нашата политика, освен това на тях им е наредено за кой да гласуват. Има вече дори заловени хора със сума под 10 хиляди лева, за да не се декларират, които идват у нас за да купуват гласове. Той припомни и пакетите с храна на една определена партия", допълни Джамбазки. 

Темата за доходите е най – важна за българските граждани, заяви Джамбазки. „Доходите не зависят от държавата", напомни пък Дончев. "Въпросът за доходите е свързан с икономиката. Колкото повече тя расте, толкова по – високи ще са доходите“, каза отново Дончев. Той се изненада, че Валери Жаблянов говори постоянно за ГЕРБ, а не казва нищо за БСП.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 141
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК