Последвайте ни в Google News Showcase
Домашната храна може да не е толкова здравословна. Американски учени установиха, че колкото повече време хората посвещават на готвенето, толкова по-голям е рискът за тях от сърдечносъдови заболявания, като високо кръвно и висок холестеролсъобщи в. "Дейли телеграф".
Тези, които не прекарват много време край кухненската печка, намаляват риска си от заболяване с повече от една трета. Една от причините за тези резултати е, че когато яденето е приготвено у дома, хората си сипват по-големи порции, пише в. "Монитор".
Освен това напоследък готовите храни са по-здравословни и така намалява предимството на домашната кухня. Изследването на учените от медицинския център на университета “Ръш” в Чикаго е обхванало над 2700 жени на възраст от 42 до 52 години. Те са проследени 14 години за пет маркера на метаболитния синдром - затлъстяване, мазнини в кръвта, холестерол, високо кръвно, кръвна захар.
Високите показатели едновременно при три от тях се свързват с по-голяма опасностза сърдечносъдови заболявания. Рискът от метаболитен синдром се увеличава с възрастта, но е по-голям при отделящите повече време за готвене.
![майка дете коронавирус изплака ваксинирайте](https://i.pik.bg/s/news/m/1080/7f22f95421cf5d13a711162315e78df1.jpeg)
![нов проблем часа лекарите издават електронни рецепти](https://i.pik.bg/s/news/m/1198/1e607cb59e6881ad7c6a0d93341841bc.jpeg)
![представят първия хеликоптер спешна медицинска помощ нас](https://i.pik.bg/s/news/m/1214/e61ee26abbfd653a8a1c98f1db0f2dc0.jpeg)
![рзи констатира морето кранево замърсено гръмналата фекална тръба](https://i.pik.bg/s/news/m/1235/d229e71656e6badd654c0e278a5b0723.jpeg)