Грандиозен скандал! Италианският премиер отсвири Орешарски - в последния момент отмени планирана официална среща

ЧАС ПИК

Грандиозен скандал! Италианският премиер отсвири Орешарски - в последния момент отмени планирана официална среща

11496
на 22.05.2014
Грандиозен скандал! Италианският премиер отсвири Орешарски - в последния момент отмени планирана официална среща
Автор:   ПИК

Матео Ренци дори не е уточнил причините за промяната

Последвайте ни в Google News Showcase

Италианския премиер Матео Ренци изненадващо е отменил срещата си с министър-председателя Пламен Орешарски, насрочена за днес в 11. За това решение българската страна е била осведомена в 20.00 часа снощи, съобщава Би Ти Ви.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

От италианското правителство не са уточнили причините за промяната. Тя обаче звучи скандално в контекста на дипломатическия етикет. По принцип посещенията в чужди държави се планират с месеци наред и отмяната на среща в последния момент е категоричен знак най-малкото за неуважение.

В отговор на Ренци, Орешарски е отменил посещението си в Рим, а вместо него България ще се представлява от вицепремиера Даниела Бобева, съобщиха от правителствената пресслужба.

По програма Ренци и Орешарски трябваше да обсъдят актуални европейски въпроси, санкциите към Русия, както и да изразят обща подкрепа към социалистическите лидери няколко дни преди евровота в неделя.

Първоначално програмата на Орешарски предвиждаше той да замине за Рим на 22 май и да остане там три дни, за да може да съчетае срещата с Ренци с аудиенция при папа Франциск за Деня на славянската писменост и култура.

В периода 24-26 май обаче папата ще бъде в Йерусалим за среща с Вселенския патриарх Вартоломей. По тази причина програмата на българския премиер беше подготвена така, че той да пътува два пъти до Рим - на 22 и 28 май, за по един ден.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! Даниел Митов се оттегля (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК! Даниел Митов се оттегля (ВИДЕО)
ново
Днес: 63
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК