Западна медия: Сирийските бежанци в България убиват скуката с кафе

ЧАС ПИК

Западна медия: Сирийските бежанци в България убиват скуката с кафе

121031
на 01.07.2014
Западна медия: Сирийските бежанци в България убиват скуката с кафе
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

В бежански лагер във Военна рампа в София няколко стотици сирийци, които търсят убежище от войната в родината си, чакат от месеци, за да бъдат разгледани молбите им и да получат документи, съобщава SBS news.

препоръчано

В двора на преустроено бивше училище сирийки седят под дървета в опит да се избавят от горещината. Мъжете наоколо седят и се опитват да преборят скуката с кафета и игри на мобилните телефони.
Десетки деца тичат наоколо, предизвиквайки суматоха, докато пазачите ги наблюдават.

„Имам хуманитарен статут, но още съм тук. Няма работа, няма нищо за правене. Седя тук и пия кафе”, казва Мохамед.

През последното десетилетие България е приемала по около 1000 бежанци на година. Сега обаче положението е променено, а хиляди сирийци се стичат към страната с намерението да я използват като брод към Западна Европа.

И докато условията за живот на бежанците се подобряват, други проблеми остават. Данните за предоставянето на хуманитарен или бежански статут са сравнително добри, но налице е остра липса на подкрепа към тези хора, когато получат статут или напуснат приемните центрове, казва от „Хюман райтс уоч”.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 60
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК