БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Филип Цанов с разтърсващи разкрития за далаверите на екомафията, главатаря на Зеления октопод Тома Белев и натиска за парк "Пирин": Радев направи грешка! (ОБНОВЕНА)

Само в ПИК
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Филип Цанов с разтърсващи разкрития за далаверите на екомафията, главатаря на Зеления октопод Тома Белев и натиска за парк "Пирин": Радев направи грешка! (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
115158
Коментари
23
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Филип Цанов с разтърсващи разкрития за далаверите на екомафията, главатаря на Зеления октопод Тома Белев и натиска за парк "Пирин": Радев направи грешка! (ОБНОВЕНА)

Председателят на екоорганизацията "Природа за хората и регионите" Филип Цанов с разтърсващи разкрития на пишман еколога Тома Белев, след като съдът го отстрани от шефския пост в Асоциацията на парковете в България. И след като президентът Румен Радев спря одобрението на новия план за развитието на парка "Пирин", под поредния медиен натиск на екорекетьорите и зелената мафия!

 „Още през 2012 г. винаги, когато има такива ситуации става дума за пари, особено когато става дума за екология. Още тогава пускат поръчка за консултант, който да помага за поръчка на парка, за 1,7 млн. лв, явява се само една фирма. Този консорциум го печелят срещу 1,6 млн. лв., печели го Людмила Димитрова. Именно тя е разработвала стария план за „Пирин” заедно с Тома Белев, който е участвал като физическо лице”, заяви в студиото на ПИК TV Цанов.

Този план не е подлаган на екологична оценка, защото няма нужда. Единственият, който е подлаган на такава оценка е за „Странджа”, който също още не е готов, каза още той.

"Същият този консорциум обявява поръчка за нов план за „Пирин”. Събира се комисия, но още на етап на отваряне на документите, всички фирми са отстранени, а поръчката е дадена на "Обединение Пирин" с инженер Тома Белев. Сред поредица от обжалвания на другите фирми, съдът отхвърля решението на комисията и определят за победител фирмата „Про Лес инжинеринг”, които наемат експерти, които всички са професори и доценти", допълва още Цанов. Той подчертава, че всички от участниците в новия план са уважавани и компетентни хора. 

В частта на стария план направен от Тома Белев е забранено изграждането на ски писти и лифтове. Никога не е имало предложение за изграждане на втората кабина, защото е забранено. За това се е стигнало до това планът да бъде актуализиран. "Това ще даде възможност за развитие на целия регион. Това е един Сталин град за "Зелените", защото ако се започне, от там ще тръгне и по другите места", допълни Цанов. 

2013 година се събират няколко парка, в България има 11 природни и 3 национални, на всички от тях има директори. Тома Белев е директор на парк "Витоша", на него му се струва малко това. За това прави НПО, в което влизат като юридически лица директорите на 5 парка, които дублират дейността на парковете. Към днешна дата асоциацията на Тома Белев има 21 страница в агенцията по вписванията, документи за закупени имоти в различни точки на страната. Те са най-големият жалбоподател на Държавна агенция за водите", допълва още Цанов, като подчертава, че всичко е свързано с пари от дарения. Даренията идвали от Холандия, Швейцария и т.н.  

Цанов показа доклад на бившия френски шеф на икономиката, в който се казва следното: "Много е опасно развитите на зимния бизнес в България. Голяма част от английските туристи избират България. За радост в България има неправителствени организации, които се противопоставят на това".

Цанов коментира и решението на президента Румен Радев, което за пореден път вкара планът „Пирин” в спирала от забавяне и реално легитимира екологичната мафия.

„Не знам дали някой оказва натиск на Радев, но той е бил в различна сфера. Когато различни „зелени” хора са изкарвали милиони от това, той си е летял. Аз тук виня неговите съветници, които се очаква да му кажат, че няма никакво избързване с тези планове, които даже са забавени с години”, допълни председателят на екоорганизацията "Природа за хората и регионите".

Той допълни, че това, което се прави в момента е да се продължават процедурите и да се забави проектът с години. В най-добрия случай всичко може да тръгне през 2021 година, а реално срокът изтича през 2023 година.

Цанов алармира, че след като вчера проектът беше спрян, от Брюксел ни очакват наказателни лихви на стойност 50 хиляди евро на ден.

„Този цирк се гледа много години, излизат едни зелени активсти да протестират, а вчера дори и кандидати за парламента”, допълва Цанов. Той разкри и една от последните далавери на „Зеления октопод”.

„От Швейцария прибраха 9 млн. лв. за развитие на селските райони. Направили са 10-15 обсъждания с екстерти от министерствата, от агенции канят разни хора, лектори от съюза на съдиите, от съюза на прокурорите, журналисти като Иван Бедров, Дора Велкова и други лица от „Капитал”. До колкото съм запознат те са платени и именно тези хора отчетоха програмата като много успешна. Дадоха 15 хиляди лв. на врачанско семейство за цех за сладко и още 10 хиляди на друго семейство, а останалото са отчели за срещи и пътувания", заяви екологът.

Цанов разкритикува президента Радев, че се е усъмнил в юрист като премиерът Герджиков, който застава с името си, прегледал е документите и съобщава, че има външен натиск за спиране на проекта.

„На мен ми прави впечатление, че политически сили, ГЕРБ, Обединени патриоти и друг, подкрепят изцяло развитието на планинския туризъм”, заяви още Цанов. 

Гледайте на живо по ПИК TV!

 

Напиши коментар »
(23)
1
И тоя фалшив пишман еколог Тома Белев реве за екооценки....А още по-лошото е, че му се връзват на него и на стотината платени около него. Трябваше да пуснат плана заПирин и да го задействат, ама Белев се вре навсякъде и саботира. А както се вижда от тук хич, ама хич не е цвете за мирисане
2
Т.н. президент, нещо много бързо успя да се омота из "екологичните" дебри и да бламира собствения си министър. Завалията- квото му кажат и е готов. Та този човек си няма понятие от нищо, ама наистина от нищо.
3
Любо-питно ми е, дали сред ИСТИНСКИТЕ любители на българската природа, а не платени от Запада агенти на чуждите туристически компании, ще се намерят хора, които да вземат нещата в свои ръце. Така наречените "зелени" заслужават масов бой и недопускането кракът им да стъпва в нашите курорти. Те са вредни за България, лишават я заради свои интереси, нямащи нищо общо със защита на природата, от възможността да е конкурентен играч на туристическия пазар. Как не изчезна природата на Австрия, Швейцария, Италия, където има стотици писти, безброй хотели, а нашата ще изчезне от няколко писти и хотели! Но точно заради тези стотици западняшки хотели се нанася удар по българския туризъм. И така наречените политици, а и съответните органи, отговарящи за националната сигурност, си затварят очите за чуждите агенти. ТОВА Е ИКОНОМИЧЕСКА ДИВЕРСИЯ и трябва да се действа като против ДИВЕРСАНТИ!
4
Аман от този Филип Цанов и измислената му екоорганизация "Природа за хората и регионите". Понеже има взети кредити от 3 млн. лв и които не може да върне се превърна в подлога на ЮЛЕН. ЕЙ, Филипе, стига си лъгал, стига си клететил. СМЕШЕН СИ! ЖАЛЪК СИ!
5
Аман от този Филип Цанов и измислената му екоорганизация "Природа за хората и регионите". Понеже има взети кредити от 3 млн. лв и които не може да върне се превърна в подлога на ЮЛЕН. ЕЙ, Филипе, стига си лъгал, стига си клететил. СМЕШЕН СИ! ЖАЛЪК СИ!
6
За съжаление истината е, че екология в България значи пари, изнудване,престъпни далавери, затова и гледаме този цирк с Пирин,а и с всичките ни планини- не се прави нищо за облагородяването им и превръщането им в едно приятно за хората място
7
Какво очаквах те от ФИФИ ЗЕЛЕНОТО ЧОРАПЧЕ?
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
Банско се презастрои отдавна а чия е вината е друга тема.. Сега хората чакат по час за да се качат на лифта защото няколко платени зелени пуловера защитават незнайно какво... Или затваряйте курорта или го направете като хората...
11
Тома Белев прави протести за щяло и нещяло. Изобщо не се учудвам. Повече се учудвам, че някой му се връзва, щото той е много несериозен човек и много компрометиран
12
Този е момче за всичко на Цеко Минев. Виси му с пари и затова го разкарват като панаирджийска мечка по медиите да се бори срещу еколозите, които пречат на скиорския бизнес.
13
Докато Цанов се храни на трапезата на Минев, без да плаща, няма какво да говори
14
Факт е, че Тома Белев злоупотребява по всякакъв начин от позицията се на "еколог номер едно на републиката", на която сам се е сложил дори, и че далаверите му на гърба на хората и природата са за десетки милиони!
15
И сега още колко далавери на Белев трябва да цъфнат за да се сезира прокуратурата,а? То неговите схеми край нямат.
16
Сигурно е вярно, че Филип Цанов бил човек на Цеко Минев, затова не му вярвам! НО по същата логика е вярно, че Христо Иванов, Атанас Чобанов и Тома Белев са марионетки на Иво Прокопиев! Та на Прокопиев, който дължи 600 000 000 лева на банки ли да вярвам?!? Ако трябва да съм честен предпочитам Цеко Минев, който поне създава някакъв продукт с развитието на своите бизнеси вместо да вярвам и да подкрепям един банкрутирал олигарх като Прокопиев, който работи против интересите на България!
17
Явно в България една от най-доходоносните професии е да бъдеш еко талибан, който уж защитава зеленото, а получава заплащане в зелено всъщност!
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
Зелени,сини и всякакви,да отиват да садят дръвчета и да се борят с циганската сеч.Това може да е полезно за природата а не да си развяват раничките по улиците.Защо не се борят против циганите и дървената мафия,които унищожиха гората.Не им се плаща за това явно.
20
Каквото е Петьо Блъсков за журналистиката, такова е Филил Цанов за екологията. Това е част от безскрупулната група, която от алчност унищожи България.
21
Оппа, май цялата истина за това, кои са така наречените Зелени в България и кой им плаща. Не мога да разбера обаче медиите, които дават трибуна на тези родоотстъпници. Вижда се какво е и нивото им – за пари са готови да продадат и родната си майка даже.
22
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
23
Услвия за скиспорт има на много места в България, що за налудничевост е всичко живо да ходи в Банско.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

Мечо Пух отива при Прасчо и му казва: - Искаш ли да отворим заедно търговска фирма? - И какво ще правим - ще продаваме мед ли? - Не, ще купуваме мед, а ще продаваме свинско.