Икономист: Най-после келнерът дойде със сметката в Гърция

Балкани

Икономист: Най-после келнерът дойде със сметката в Гърция

7948
на 30.06.2015
Икономист: Най-после келнерът дойде със сметката в Гърция
Автор:   ПИК

Тук можеш да откриеш игрите на efbet, в които се крие Extra Bonus (18+)

Невъзможността на гръцкото правителство да плащане ще се усети в цялата страна. Това коментира в сутрешния блок „Добро утро, България” на радио "Фокус" икономистът от Института за пазарна икономика Явор Алексиев. Той припомни, че още през юни Гърция е показала, че не е в състояние и няма политическата воля да посреща задълженията си към кредиторите.

препоръчано

„Днес изтича спасителната програма, това означава че плащанията и през юли месец няма как да бъдат посрещнати. Те са много по-значителни, има плащане към ЕЦБ в размер на 3,5 млрд. евро. Това са трансфери, които гръцкото правителство няма как да осигури. Всъщност единствената надежда за тяхното изплащане е отпускането на последната част от спасителната програма или договарянето на нова такава. Последното изглежда все по-малко вероятно“, каза Алексиев. Икономистът отбеляза, че всички негативи, които ще понесе населението, са в резултат на охолния живот през последните 10 години.

свързани новини

„В рамките на десетина години преди кризата в Гърция, хората живееха добре, пенсионерите получаваха тринадесета и четиринадесета пенсия, външният дълг не беше реформиран, а сегашната ситуация означава, че най-после „келнерът е дошъл със сметката”, обясни Алексиев.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 154
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК