Институтът за дясна политика: Новият кабинет да се придържа плътно към мандата

Политика

Институтът за дясна политика: Новият кабинет да се придържа плътно към мандата

7736
на 10.08.2014
Институтът за дясна политика: Новият кабинет да се придържа плътно към мандата
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

"Правителството на Пламен Орешарски е неуспешно. В края на управлението нито една от партиите не го припознава като свое правителство". Това заяви на пресконференция Тома Биков, председател и член на УС на Института за дясна политика (ИДП). На събитието бе представен месечният анализ на ИДП за периода юли-август.

препоръчано

Според него това е второ поред правителство на малцинството, което не успява да завърши мандата си. Изводът, според него е, че следващото редовно правителство трябва да бъде правителство на ясно мнозинство, което да осигури преди всичко политическа стабилност.

"Правителството на Орешарски изконсумира мита за "експертното правителство". То доказа, че експертността няма никакво значение, когато не се води от ясна политическа воля", коментира Биков. Той поясни, че зад паравана на експертните правителства се крият доста сложни и тъмни интереси. За това, ако наричаме политиката зло, по-малкото зло е политическото правителство, заключи той.
От ИДП са категорични, че следващото правителство трябва да бъде съставено от политически фигури, които да упражняват ефективно властта, а не да играят ролята на подставени лица.

"Мястото на експертите-неполитици е във втория ешелон на властта. Ако политическата криза в България не бъде решена, няма да започнат да бъдат решавани и другите проблеми, които стоят пред държавата ни", посочи още Тома Биков.

От института призоваха президента Росен Плевнелиев да оттегли Красимира Медарова като министър на изборите, за да демонстрира желанието си и волята на кабинета никой да не оспорва изборите. Според председателя УС на ИДП Петър Николов един от сериозните проблеми пред служебния кабинет е назначаването на Медарова за министър на изборите.

От ИДП отправиха и съвет към новия кабинет - да се придържа плътно към мандата, получен от Плевнелиев и да не се опитва да надгражда тази политика, когато кабинетът се създаваше.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК