Камери следят за престъпления и шофьори нарушители в столицата на още 103 места. Вижте къде!

ЧАС ПИК

Камери следят за престъпления и шофьори нарушители в столицата на още 103 места. Вижте къде!

5169
на 28.04.2015
Камери следят за престъпления и шофьори нарушители в столицата на още 103 места. Вижте къде!
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Камери ще следят още 103 ключови места в столицата до края на година. В момента камерите на общината има над 390 важни точки в града, а монтираните устройства са над 3000. Столична община пусна обществена поръчка за нови видеоочи, които да се следят всеки ден за престъпления, агресия и шофьори нарушители.

препоръчано

Видеосистеми ще пазят подлезите около НДК и моста „Чавдар”, а оптичната мрежа ще се разшири и устройства ще има от гара „Подуяне” до паметника „Васил Левски”. По булевардите „България” и „Ботевградско шосе” ще се поставят моторизирани камери, които ще следят състоянието на трафика. Биг брадър ще следи и кръстовището при хотел „Хемус”.

Още камери ще се монтират и в Борисовата градина и пешеходната зона по бул. „Княгиня Мария Луиза”. Стойността на поръчката е малко над 310 000 лева., съобщи "Дарик".

Ще започне изграждането на интелигентни системи за наблюдение с камери, които осигуряват охрана в определен периметър. Когато той бъде преминат, устройствата веднага ще подават сигнал към общинския център за видеонаблюдение.

Само през миналата година престъпността в столицата е намаляла с 37% в районите, където има видеонаблюдение, а на СДВР са предадени 457 диска със записи за образуване на дознания.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 96
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК