Каракачанов: Енергетиката трябва да бъде изведена като основен приоритет на правителството

ЧАС ПИК

Каракачанов: Енергетиката трябва да бъде изведена като основен приоритет на правителството

5011
на 15.12.2015
Каракачанов: Енергетиката трябва да бъде изведена като основен приоритет на правителството
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Енергетиката трябва да бъде изведена като основен приоритет на правителството. Това заяви Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт, пише агенция "Фокус".

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Коментирайки необходимостта от преформулиране и преподреждане на приоритетите в управленската програма, Красимир Каракачанов посочи, че на първо място това са проблемите в енергетиката.

„Знаете, че сега след либерализацията на енергийния пазар е възможно поскъпване на тока. В същото време НЕК продължава да трупа загуби, тъй като правителството не беше много решително по въпроса с Американските ТЕЦ-ове, а също така и по отношение на т.нар. възобновяеми енергийни източници, където изтичаха много пари в части фирми, което правеше цената на тока неоснователно висока. Енергетиката е последният ресор в българската икономика в голямата си степен държавен, който работи и който може да печели, а не да трупа загуби. Енергетиката е следващата тема, която правителството трябва да извади като приоритет и то в полза на обществото. Тъй като в настоящата икономическа ситуация всяко едно повишаване цената на тока удря срещу бизнеса”, подчерта Красимир Каракачанов.

Според него, вторият приоритет, който трябва да бъде изведен на преден план след преформулиране на управленската програма е битовата престъпност. „Все още в големи региони на страната битовата престъпност е основен бич за населението. Полицията е неефективна в доста райони, т. нар. „циганска престъпност” продължава да тормози цели региони на страната. Правителството предприе мерки, по настояване на Патриотичния фронт започна събарянето на незаконните постройки, но това не е достатъчно”, коментира Красимир Каракачанов.

Икономиката и частната инициатива трябва да бъдат третият приоритет. „Да се формира администрация в България, да бъде по-работеща и по-активна, а не мудна и некомпетентна. Администрацията с мудните си действия затормозява дребната и средната инициатива на българските граждани”, каза още Красимир Каракачанов. Четвъртият приоритет на правителството, изведен като основен, трябва да бъде туризмът.

„Конфликтът между Турция и Русия доведе до това, че около 4 милиона руски туристи може би ще напуснат турския туристически пазар. България трябва да направи бързи крачки, за да привлече част от тези туристи, което би било стимул за българския туризъм и свежи пари в икономиката. Италия вече обяви безплатни визи за руските туристи, а ние продължаваме да се чудим как да облекчим визовия режим и се съобразяваме с мненията на един, втори или трети европейски чиновник, страхувайки се, че ако либерализираме визовия режим с Русия, щели да ни размахат пръст или това щяло да ни забави по пътя към Шенген. България скоро в Шенген няма да влезе и ние трябва да си даваме ясната сметка за това, за да можем да си обслужваме нашите икономически интереси”, категоричен бе Красимир Каракачанов.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Възраждане: Въпреки натиска на Асен Василев да се свалят критериите, България ще остане извън еврозоната през 2025 г. Ще сме готови през 2043 г. (ВИДЕО) "Възраждане": Въпреки натиска на Асен Василев да се свалят критериите, България ще остане извън еврозоната през 2025 г. Ще сме готови през 2043 г. (ВИДЕО)
ново
Днес: 71
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК