Костов не подкрепя Пламен Орешарски за премиер – щял да бъде като Беров

ЧАС ПИК

Костов не подкрепя Пламен Орешарски за премиер – щял да бъде като Беров

10037
на 08.04.2013
Костов не подкрепя Пламен Орешарски за премиер – щял да бъде като Беров

Лъчезар Тошев бил единственият депутат, останал верен на СДС

Последвайте ни в Google News Showcase

Коалицията „Демократи за силна България – Български демократически форум“ не би подкрепила програмно правителство с премиер - предложения от БСП Пламен Орешарски. Това даде да се разбере лидерът на ДСБ Иван Костов на пресконференция в централата на партията. Тъмносинята коалиция представи предизборната си платформа, озаглавена „Три стъпки за по-добра България“.

препоръчано

На въпрос дали след изборите ДСБ-БДХ биха подкрепили програмен кабинет начело с експерта Пламен Орешарски, Иван Костов отговори: „Пламен Орешарски не е експерт, който може да стои начело на програмно правителство. Това рискува да се превърне в Берово правителство, т.е. в агония на политическа нестабилност“. 

На пресконференцията присъстваха още председателят на БДФ Жаклин Толева и евродепутатът от ДСБ Светослав Малинов.

Трите стъпки, които предлагат предизборно тъмносините, са Доходи, Работа и Сигурност.

В сферата на доходите се предвижда „освобождаването им от монополни цени“, облекчаване от данъци и бюрокрация и създаване на нови работни места.

Тъмносините обещаха да увеличат парите за здравеопазване от 4,1 на 6% без повишаване на здравната вноска, а чрез по-добра събираемост на вноските.

В платформата си тъмносините обявяват и война на мафията и монополите.

Иван Костов отхвърли критиките на СДС, че са им откраднали участието в изборните комисии. Командира заяви, че е имало предложение към Емил Кабаиванов да се включат в разпределението на местата, но той не откликнал.

Според Костов, в края на мандата на 41-то Народно събрание СДС останали само с един верен депутат, който бил Лъчезар Тошев.

Лидерът на ДСБ допусна, че вероятно ще има разочаровани избиратели след поредната раздяла – този път със „Синьо единство“ на Надежда Нейнски. Иван Костов заяви обаче, че ще се преборят с това в предизборната кампания.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с хороскоп за неделя - Раците да не взимат прибързани решения, Везните да не пътуват САМО В ПИК! Алена с хороскоп за неделя - Раците да не взимат прибързани решения, Везните да не пътуват
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО)
ново
Днес: 21
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК