Красива бургазлийка дари отрязаните си коси за онкоболни жени

Региони

Красива бургазлийка дари отрязаните си коси за онкоболни жени

13590
на 17.12.2017
Красива бургазлийка дари отрязаните си коси за онкоболни жени
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Какво по-хубаво нещо от това да дариш надежда за живот на човек, борещ се с коварно заболяване. Все повече жени отрязват дългите си коси за перуки за страдащи от рак хора. Жестът връща усмивката в лицата на десетки онкоболни, които след тежките химиотерапии са се разделили с косата си – един от най-тежките периоди в живота на една жена. Заради скъпото лечение повечето от тях нямат възможност да си купят перуки, които никак не са евтини.

Именно с такава благородна кампания се захваща бургазлийката Ина Танева, с чиято помощ в рамките на 2 години са изработени цели 30 перуки.

Преди две години младата жена, която работи като маникюрист, научава за инициатива на перукерско студио „Крез“ във Варна. Ателието е на сдружение в помощ на онкоболни жени „Доверие 2010” и изработват перуките по поръчка на боледуващия.

Без да се замисля, бургазлийката отрязва дългата си коса и с това слага начало на своята кампания, съобщава "Флагман". Заразява с добротата си стотици жени само с един пост във фейсбук – снимка с новата си прическа. В нея като коментар обяснява, че целта й е не да се хвали, а да даде пример на тези, които така или иначе се подстригват, а кичурите отиват в коша, като може да служат за добра кауза.

В инициативата се включват стотици жени. Няма никакви изисквания колко дълга и каква ще е косата – всеки косъм влиза в употреба. Важното е тя да се запази на една или няколко опашки, за да не се разпръсне. Най-младият дарител става Виктория, която отрязва косата си, когато е на 3 години. Малката бургазлийка се чувства много горда и щастлива от постъпката си, с която ще зарадва болно момиченце. В кампанията най-възрастният участник пък е 80-годишна пенсионерка от Бургас. Тя е дарила чисто бели кичури, с които са изработени перука.

В рамките на две години Ина събира даренията и ги изпраща в перукерското студио. С изпратените коси са изработени цели 30 перуки. В момента поради лични ангажименти тя е прекратила кампанията, но призовава жените, които са готови да се сбогуват с дългите си кичури, да се обърнат към студио „Крез“, където инициативата продължава.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 123
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК