Краставици с аромат на нафта след наводненията в Хасково

Животът днес

Краставици с аромат на нафта след наводненията в Хасково

6222
на 28.10.2014
Краставици с аромат на нафта след наводненията в Хасково
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Последиците от водната стихия в Хасково. При наводненията в събота заедно с водата, заляла центъра на града, е имало и голямо количество горива, които са се разлели от котела на местно училище и от близка бензиностанция, съобщи Нова ТВ.

препоръчано

Клиентите на зеленчуковия пазар се притесняват, че част от стоката, която е била в контакт с горивата се продава. Купувачи сигнализираха, че са си купили зеленчуци с аромат на нафта.

Два дни след като зеленчуковия пазар в Хасково остана под вода, семейството на Румяна Райчева купило краставици. Малко по-късно обаче установили неприятна изненада.

„Приготвих таратор на детето ми и когато започна да се храни, тя ми съобщи, че нещо започва да я пари и има вкус на машинно масло”, обяснява Румяна Райчева.

Румяна подава сигнал в Агенцията по безопасност на храните, които от събота следят какво се случва на пазара. Инспекторите провериха масите.

„По принцип ако има такива признаци не е нужно да се прави анализ, преценката е органо-липтична. - Т.е миризмата е достатъчна. – Да”, твърди д-р Олга Господинова – началник отдел в ОДБХ – Хасково.

Самите търговци отрекоха да продават наводнена стока.

„До половината на сергията стоката беше във вода и я изхвърлихме после. То това е от нафта, то не може нито да се измие, нито нищо, трябва да се изхвърли”, категоричен е търговецът Данаил Григор.

След наводненията в събота в района на зеленчуковия пазар осезаемо се усеща миризмата на горива.

„Бяха дадени препоръки и предписания да се извърши основно почистване и дезинфекция, за което ни бе представен този документ”, обясни д-р Олга Господинова – началник отдел в ОДБХ – Хасково.

Част от зеленчуците бяха спрени от продажба заради липса на документи.

„Най-голямото ми огорчение е, че всеки нещо се е вкопчил в 5-те и 10 лева, които днес ще изкара, които за всеки са нещо, но имайки предвид здравето, което всеки би трябвало да пази за себе си и за детето, би трябвало да вземе съответните мерки”, обяснява Румяна Райчева.

Междувременно, прокуратурата започна разследване за причините за наводнението, за което властите обвиниха падналия дъжд.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК