Кънчо Стойчев: Доволните от прогнозните резултати никога не говорят срещу социологията

ЧАС ПИК

Кънчо Стойчев: Доволните от прогнозните резултати никога не говорят срещу социологията

5139
на 05.09.2014
Кънчо Стойчев: Доволните от прогнозните резултати никога не говорят срещу социологията
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

„Тези, които са доволни от прогнозните резултати, никога не говорят срещу социологията. Когато пък са доволни от някоя агенция – казват, че тази е най-добрата. А онези, които са недоволни, нямат мъжеството и разума да вникнат в това защо се получава така”, коментира пред Нова телевизия Кънчо Стойчев.

препоръчано

„Ние боравим с вероятностни процеси. Даваме една ориентация, моментна снимка на нагласите на хората с определена степен на точност”, обясни социологът. Според него няма доказателства, че данните от сондажите предрешават избора на гласоподавателите.

„Трябва да си дадем сметка, какво предпочитаме. Когато се явяваме пред урните да сме ориентирани какво мислят нашите сънародници, или да се гласува съвсем на тъмно”, посочи Кънчо Стойчев.

„Когато човек отива да гласува, той взима решението си на база на няколко фактора, но на един основен – каква е оценката му за управлението, което е било до момента и какви са очакванията му за бъдещото управление. Всичко останало са някакви щрихи от пейзажа – и социологическите изследвания, и други фактори”, смята неговата колежка Боряна Димитрова. „Във всички страни водещият фактор при избора на хората, коя бюлетина да вземат и кой кандидат да подкрепят, това е оценката за управлението”.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 73
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК