Кънчо Стойчев: Резултатът от изборите е без значение. ГЕРБ няма да управлява

ЧАС ПИК

Кънчо Стойчев: Резултатът от изборите е без значение. ГЕРБ няма да управлява

23138
на 26.04.2013
Кънчо Стойчев: Резултатът от изборите е без значение. ГЕРБ няма да управлява

Последвайте ни в Google News Showcase

Възможно ли е да се предвиди резултатът от изборите в този водопад от разкрития за подслушвания? Социологът Кънчо Стойчев смята, че коя партия колко процента ще изкара на 12 май, вече няма значение.

препоръчано

- Тази буря СРС-гейт се разразява с нова сила - какъв е ефектът върху изборите?

- Ръководството на ГЕРБ в лицето на Цветанов и Борисов вече са загубили своята политическа лигитимност. Какъв ще е резултатът от изборите вече няма никакво значение, защото случаят не е в познатото за прехода "всички са маскари", а става въпрос за ново явление - за мафиотизиране на висшето ръководство на страната чрез злоупотреба с МВР.

Това явление е уникално ново в рамките на Източна Европа - ако ставаше въпрос само за корупция, има я и на Запад и на Изток, трябва да се борим да бъде ограничавана. С корупцията демокрацията не е застрашена да умре. Случаят няма прецедент - превземане на върха на държавата от мафията и срастване на МВР с партия, с две личности, с цел рекет, изгоди и властване. Така че никакво значение вече няма резултатът от изборите.

Управление от г-н Борисов какъвто и изборен резултат да си нагласи, каквото и да направи - няма да има никаква легитимност и на следващия ден страната ще осъмне в гражданска война.

- Така не се ли обезсмислят тези избори?

- Не, те са една процедура, с която ще бъде отстранен този корумпиран мафиотски елит на ГЕРБ от властта. Дали това ще се случи еднократно на самия 12 май или три седмици след това, няма никакво значение. Страната ще отиде в тежък сблъсък, тези хора не само разориха страната, те са такива наглеци, че успяха да превърнат демокрацията в мафия.

- Някои европейски партии, а и САЩ ги подкрепят.

- Спекулират с това. САЩ ги подкрепял - това е чиста лъжа, защото мафиотска структура начело на европейска държава е заплаха за сигурността на Съединените щати и цяла Европа. Тук ще се работи с много остър скалпел, за да се изреже този тумор.

- Вижда ли се добрият път за страната сега?

- Всяко зло за добро. Страната има само един път - да се изчисти МВР, да се изчисти мафията в политиката. Ние другата мафия няма да я победим - престъпност има навсякъде - и в Германия ... Но престъпност горе, във върхушката да е мафията - това убива държавата. Шансът на България е да се изчисти сега, надеждите са в главния прокурор и да се създаде такава законова уредба, която да направи невъзможно в бъдеще който и да било да злоупотребява с МВР.

- Яне Янев ви нарече офшорен милионер. Как ще коментирате?

- Не мога да коментирам това лице, там природата си е казала думата. Той с какво ли не се е борил - щеше да сваля Борисов... Не мога да водя диалог с такъв човек, защото ще го легитимирам по този начин.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за съботния ден: Успехът е с Овните, добри приходи за Козирозите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за съботния ден: Успехът е с Овните, добри приходи за Козирозите
ПИК TV x
Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО) Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО)
ново
Днес: 44
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК