Лидерът на ДРОМ: Министър Москов да се извини на хората, той нарушава Конституцията

ЧАС ПИК

Лидерът на ДРОМ: Министър Москов да се извини на хората, той нарушава Конституцията

11502
на 07.12.2014
Лидерът на ДРОМ: Министър Москов да се извини на хората, той нарушава Конституцията
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Ние от ПП ДРОМ оценяваме изказването на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов: „Докторите от Спешна медицинска помощ няма да обслужват ромските махали, докато не бъде гарантирана сигурността им“ като противоконституционно, дискриминационно и противоречащо на Хипократовата клетва, която той е положил като лекар. Думите ми са в противоречие и на клетвата, която д-р Москов е положил и като министър на Република България: „във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа“.

препоръчано

Нима българските роми не са част от народа?

Уважаеми, господин министър!

Проблемите в българското здравеопазване са огромни. Това заявява в декларация до медиите Илия Илиев, лидер на ДРОМ и депутат от ДПС.

Ето и останалата част от декларацията на председателя на ДРОМ:

 

Липсват достатъчно средства за по-високо европейско ниво на обслужване, липсват достатъчно средства за поддържане и създаване на необходимите здравни заведения в българските градове и села, липсва нужното модерно оборудване и апаратура, от които се нуждае всеки български пациент.

Не само това – масово е разпространението на фалшиви и некачествени лекарства, които заливат българския пазар – сериозен проблем, за решаването на който Министерството на здравеопазването трябва да вземе незабавни мерки, с които да се сложи край на тази порочна практика. Да не забравяме, че в последните 20 години огромен брой заболявания у нас не са покрити от българската здравна система, както това е в останалите страни от ЕС – за тях в българската Здравна каса липсват средства за диагностика, изследвания и лечение. Представяте ли си колко хиляди, може би десетки хиляди българи страдат и са безпомощни, заради тези нерешени проблеми в българското здравеопазване? 

Та, г-н министър, да се върнем на най-актуалната тема в момента според Вас в българското здравеопазване – някакъв битов инцидент, който се е случил на пътя между шофьор на автомобил и шофьор на линейка в ромска махала. Но можем ли да бъдем сигурни, че там някъде не живеят само роми? А какво ще кажем за случая в Перник, където лекар от спешния център на МБАЛ – Перник е бит от пациент в събота късно вечерта? Пияни радомирци са докарани с линейка в Спешно отделение, младежите били в неадекватно състояние и при опит на д-р Румен Генчев да прегледа единия от тях, той се обърнал и забил юмрук в лицето му. За този случай пак ли са виновни ромите? Ще Ви цитирам професор Милан Миланов, който отрече твърденията, че само роми бият лекарите, тъй като това се е случвало и с българи.

Всичко това ме води до мисълта, че за сериозните проблеми в българското здравеопазване далеч не са виновни само ромите. Няма нужда да тръгвате на война срещу тях, като ги лишавате от конституционните им права. Вместо това е необходима нова концепция и държавна политика, която час по-скоро да бъде синхронизирана с напредналите европейски страни.

Ние от ПП ДРОМ сме готови да Ви предложим работна група и консултанти, с които да се изготви обща концепция за наболелите проблеми в българското здравеопазване.

Ние категорично осъждаме всякакъв вид посегателство срещу българските лекари!

Нека всеки битов, криминален или какъвто и да е случай да бъде разглеждан от органите на реда, както повелява българската конституция и българското законодателство.

Затова ние категорично отхвърляме като недопустима и противоконституционна позицията Ви, че отделни български граждани не трябва да имат достъп до Спешна помощ. Честите проблеми в Спешната помощ между пациенти и лекари се раждат в следствие на несвоевременно пристигане в много случаи на екипите при болните, най-вероятно поради малкия брой линейки, недостатъчното оборудване за самите тях и невинаги адекватната реакция в следствие на тези причини.

Уважаеми, господин Министър,

Настояваме да поднесете извинение на българската общественост и на ромската общност за Вашето дискриминационно изказване.

                                                                                   

С уважение

Илия Илиев

Председател на ПП „ДРОМ“

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 46
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК