Мегаскандал! Цветанов наредил да подслушват Цацаров след избирането му за главен прокурор

НАЙ-ВАЖНОТО

Мегаскандал! Цветанов наредил да подслушват Цацаров след избирането му за главен прокурор

104278
на 30.05.2013
Мегаскандал! Цветанов наредил да подслушват Цацаров след избирането му за главен прокурор

Последвайте ни в Google News Showcase

Нов мегаскандал е на път да ръзтърси държавата. Оказа се, че по нареждане на Цветан Цветанов е бил подслушван главният прокурор Сотир Цацаров. Това разкрил пред разследващите свидетел, който им разказал подробно как Цветанов устно му е разпореждал да извършва незаконно подслушване на обвинител №1, малко преди официално да встъпи в длъжност. Предполага се, че по този начин Цветанов е искал да събере компромати срещу Цацаров, и в случай на нужда да го изнудва.

препоръчано

Свидетелят проговорил в рамките на досъдобното производство за незаконно подслушване, което стартира преди около месец след сигнал на соцлидера Сергей Станишев, който алармира, че в нарушения на закона са използвани СРС-та срещу Росен Плевнелиев, Георги Първанов, Кристалина Георгиева и Симеон Дянков..

По време на разследването първоначално към отговорност бяха привлечени директорите на звеното за подслушване СДОТО Цветан Иванов, Камен Костов и Сергей Кацаров. След това магистратите обявиха, че ще повдигнат обвинение на Цветанов, защото той им е давал устни заповеди кого и как да записват и проследяват с външно наблюдение.

"Дано свидетелят потвърди показанията си срещу Цветанов и в съдебната зала. В противен случай обвинението срещу него може да се пропука", категорични са магистратите.

Днес главният прокурор внесе искане за снемане на имунитета на Цветан Цветанов. Очаква се идните дни той официално да се превърне в клиент на прокуратурата.

Магистратите все още преценяват дали да му определят мярка за неотклонение парична гаранция или арест.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден на май - възможни непредвидени разходи за Скорпионите, новина ще изнерви Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден на май - възможни непредвидени разходи за Скорпионите, новина ще изнерви Стрелците
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Нинова разкри целите на БСП - защо Григорова и Йончева предадоха партията (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Нинова разкри целите на БСП - защо Григорова и Йончева предадоха партията (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК