Министър Ивелина Василева: С около метър спаднаха водите на язовир "Зорница"

ЧАС ПИК

Министър Ивелина Василева: С около метър спаднаха водите на язовир "Зорница"

6522
на 06.12.2014
Министър Ивелина Василева: С около метър спаднаха водите на язовир Зорница
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

С около метър са спаднали водите в язовир „Зорница“ в община Средец. Това е показала инспекция на място, съобщи министърът на околната среда и водите, Ивелина Василева, цитирана от "Фокус". На място министър Василева и министърът на транспорта Ивайло Московски са се запознали със състоянието в община Средец, на чийто територия има 30 микроязовира, общинска собственост. Кметът Иван Жабов е уверил, че всички са с изяснена собственост и се провеждат процедури за отдаване на концесия. „Т.е. концесионерите са тези, които взимат отговорност за поддържането в добро техническо състояние на тези съоръжения“, разясни Василева.

препоръчано

Двамата министри пътуват към Гълъбово, където ситуацията е критична, предвид това, че имаше и засегната инфраструктура, свързана с осигуряването на електроподаването, залети ниски места по поречието на реката. След това ще посетят Елхово, където също ситуацията е сериозна. Министър Василева поддържа връзка с кмета, който е споменал, че от 2010 г. не са толкова високи нивата на река Тунджа, която продължава да бъде критична, тъй като от горното течение продължават да прииждат високи води. „В този район вече има залети ниски площи по поречието на реката. Очаква се още да се покачва нивото, но гражданите са уведомени, мобилизирана е местната власт, така че и на място ще предприемем всички действия за да подпомогнем местните власти за справяне със ситуацията“, категорична бе министър Василева. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 80
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК