БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Министър Танева: Структурата, която остава с просрочени задължения, е БАБХ

Само в ПИК
Министър Танева: Структурата, която остава с просрочени задължения, е БАБХ
Автор: ПИК
Дата
Дата
4495
Коментари
0
Министър Танева: Структурата, която остава с просрочени задължения, е БАБХ

Структурата, която остава с просрочени задължения, е БАБХ. Това каза по време на парламентарен контрол министърът на земеделието и храните Десислава Танева, цитирана от „Фокус”.

„В рамките на бюджета, с който разполагаме и икономиите, които направихме, ще се опитаме да постигнем и определени споразумения за начин, по който да бъдат удовлетворени кредиторите”, коментира Танева. Тя посочи, че в хода на изпълнение на бюджета за 2015 година за част от недофинансираните дейности на БАБХ са били осигурени допълнителни средства за болестта „син език” - 4,625 млн. лева, като за изпълняване на програмата за изкореняване на болестта са били 4,535 млн. лева. „МЗХ предприе редица действия за ограничаване на разходите, както в централната администрация, така и във второстепенните разпоредители с бюджета. Бяха допълнително предоставени на БАБХ 5,740 млн. лева, а на селскостопанска академия - 2,2 млн. лева. Към 31 октомври 2015 година МЗХ преразпредели икономиите. Искам да ви уверя, че всички от персонала Изпълнителната агенция по борба с градушките ще получат възнаграждението си”, подчерта Танева.

Тя посочи още, че на 1 ноември 2015 година е подаден сигнал по телефона до директора на областна дирекция по безопасност на храните в Сливен за търговия на храни с нерегистрирани два обекта в село Тополчане, намиращи се в ромската махала. „Първият обект е смесен магазин за търговия с хранителни и нехранителни стоки. За втория обект официалният контрол не е издавал заповед за спиране на експлоатацията на обекта по простата причина, че не е издавал решения и да го пуска в експлоатация. Разликата на балотажа, в която кандидатът от ГЕРБ спечели беше 3500 гласа при условие, че във всички ромски махали БСП победи близо с 2 или 3 пъти повече разлика. Политическите ръководства и членовете не могат да се закрилят от държавата и да се дават за пример, когато работят незаконно. Няма закрит обект, защото такъв не е откриван”, каза още Десислава Танева.

Още по темата
Десислава Танева: Днес Сливен е изправен пред цивилизационен избор
Часовник
11:41
Министърът на земеделието и храните Десислава Танева упражни правото си на вот в I училище „Хаджи Мина Пашов" в Сливен. Тя заяви, че днес Сливен е изправен пред цивилизационен избор....
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Петър Жотев
Петър Жотев
бивш министър на икономиката
Става на: 67 години

Ако млада, сама съседка ви каже "Ако нещо ви потрябва, елате, не се стеснявайте", то отидете още първата вечер. И не се стеснявайте...