Минчо Празников пред ПИК: По Коледа оставаме без сняг, но за Нова година ни чакат преспи!

Интервю

Минчо Празников пред ПИК: По Коледа оставаме без сняг, но за Нова година ни чакат преспи!

229678
на 10.12.2013
Минчо Празников пред ПИК: По Коледа оставаме без сняг, но за Нова година ни чакат преспи!

Синоптиците обичат да всяват паника, смее се живата легенда в метеорологията

Последвайте ни в Google News Showcase

Минчо Празников e легенда в метеорологията. Той години наред осведомяваше аудиторията на БНТ дали ще грее слънце, или ще вали, но после се пенсионира и се отдаде на семейството си.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

74-годишният синоптик, обаче продължава да се интересува от професията си и следи изкъсо промените в климата.

ПИК го потърси, за да чуе прогнозата му до края на годината.

Интервю на Росица Стоянова

- Г-н Празников, в последно време мнозина метеоролози ни плашат с люта ззима. Каква е Вашата прогноза?

- Няма нищо страшно във времето. Тази седмица ще е по-студена, температурите ще бъдат ниски сутрин, но през деня времето ще е сравнително топло за сезона. Метеоролозите, знаете, че обичат да всяват паника сред хората. От мен да знаете- няма майстори в метеорологията- всички са калпави (смее се). 

- Какво ще е времето по Коледа и Нова година?

- Следващата седмица наистина ще има много валежи и от дъжд, и от сняг, но те няма да се задържат. Температурите за средата на декември ще бъдат нормални, дори малко високи за месеца. За коледните празници по-всяка вероятност няма да има сняг, така че Дядо Коледа ще донеси подаръци, ама без шейна (отново се усмихва). Евентуално за Нова година може да ни изненада времето с повече сняг, но дотогава има много време, не мога да прогнозирам.

- Какво е мнението ви за вашите по-млади колеги синоптици?

- Какво да е? Казах вече, да нямате вяра на метеоролог. Емо Чолаков например, който в момента е един от най-известните и забавни синоптици, преиграва доста в стремежа си да бъде оригинален. Понякога, когато приключи неговата прогноза, не се знае какво ще бъде времето.

Моите колеги синоптици в TV7 са много старателни, попиват всичко, което им се каже, имат амбиция, интересуват се… Смятам, че са добро попадение.

- Какво е времето във Вашата душа, г-н Празников?

- Настроен съм позитивно към света и това ми помага да живея в това трудно време.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ В ПИК TV! Приключиха лидерите на ППДБ с ТОВА ИЗКАЗВАНЕ в парламента (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ В ПИК TV! Приключиха лидерите на ППДБ с ТОВА ИЗКАЗВАНЕ в парламента (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК