Наводненията няма да попречат на навременното отваряне на училищата

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Наводненията няма да попречат на навременното отваряне на училищата

2086
на 12.09.2014
Наводненията няма да попречат на навременното отваряне на училищата
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

„Наводненията няма да попречат на навременното отваряне на училищата”, заяви в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия образователният министър Румяна Коларова.

препоръчано

Запитана дали е нормално ръководствата на училищата да искат пари от родителите за ремонти, министърът обясни, че те нямало да приключат, ако не са помагали родителите, както финансово, така и с труд. „Успешното начало на учебната година стана възможно и заради усилията на общините, и на родителите”, заяви Коларова. Тя все пак призна, че има няколко учебни заведения, където все още има частични ремонти, а децата известно време ще трябва да делят сградите си със строители. Що се отнася до решението на някои училища да забранят използването на мобилни телефони в клас, министърът заяви, че не знае как ще стане това.

„Правила съм го това със студентите, винаги се притеснявам. Когато е важен изпитът, ги молим да си оставят телефоните на една банка, след което непрекъснато се притеснявам дали всеки си взима своя телефон. Ако това го въведат в училищата, ще настъпи абсолютен хаос”, заяви министърът. Тя обаче не е съгласна с опцията децата изобщо да не ходят с телефони на училище.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 50
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК