НЕДОСЕГАЕМ! Проверяват съдийка за покровителство над Камен Балбузанов

Крими

НЕДОСЕГАЕМ! Проверяват съдийка за покровителство над Камен Балбузанов

178906
на 01.05.2017
НЕДОСЕГАЕМ! Проверяват съдийка за покровителство над Камен Балбузанов
Автор:   ПИК

Магистрати и ченгета месеци наред покриват жалби срещу плевенския мафиот

Ето каква сума достигна Jackpot Cards, най-високият джакпот на efbet.com (18+)

Висши полицаи и съдийка от Плевен са заподозрени за покровителство над бандата на Камен Балбузанов-Куката. Това разкриха източници от съдебната система, запознати с разследването около разбитата банда на плевенския мафиот, съобщава столичен всекидневник. По думите им срещу униформените и магистрата има събрани немалко факти, уличаващи ги във връзки с хора на Куката. Това от своя страна дава основание на спецченгетата да започнат нова разработка.

препоръчано

Тя се води паралелно с разследването срещу Балбузанов, а резултати се очакват до няколко седмици.

Подземният бос е арестуван при акция на ГДБОП в понеделник и обвинен за ръководство на престъпна група за палежи, рекет и принуда. Членове на бандата са още четирима рецидивисти - Валентин Георгиев-Жълтия, Ивайло Бировски-Бокса, Илиян Михайлов и Иван Стойчев.
Заради сигнали, че Куката разполага с информатори в МВР, в планирането на акцията участват само антимафиоти от други градове. Подозренията на спецченгетата се потвърждават при самото провеждане на операцията. Докато вървят арестите, е засечен разговор между авер на Балбузанов и местен полицай на висок пост. Мафиотът директно му казал: "Долу има някакви куки, разкарай ги", мислейки, че става дума за плевенски ченгета.

Любопитният монолог напълно затвърдил подозренията за полицейски чадър. Служители в ГДБОП разказват, че срещу действалата близо година банда на Балбузанов и преди са подавани десетки сигнали за рекет и заплахи. По правило всички те потъвали из папките или директно следвал отказ за разследване.

Жалби срещу групата на Балбузанов има подадени и в плевенската прокуратура. Те според запознати са по повод масовата кражба на земеделски земи, с която са се занимавали мафиотите. По време на акцията антимафиотите откриват стотици подобни нотариални актове в една от колите на бандата. Схемата, по която групата на Балбузанов набира жертвите, е проста - набелязват земи и издирват собствениците им. След това или ги карат да подпишат пълномощно, или фалшифицират подписите им, че даряват нивите. След като им вземат имотите, ги препродават с добра печалба. Повечето от жертвите са възрастни хора или изпаднали в бедност. Някои от тях давали жалби, но получавали отказ да се образуват дела. Твърди се, че помощ при потулването е оказвала известна съдийка. Тя от години е изключително близка с друг от бандата Валентин Георгиев-Жълтия. По думите на антимафиоти именно Вальо Жълтия е човекът, движел схемата с прилапването на земеделските земи.

Според запознати Георгиев и съдийката са близки от много години и дори живеят заедно. Неин колега е на път да се ожени за сестрата на Жълтия, но се разделят.

Любопитно е, че приятелката на мафиота преди време дори има дейно участие в решение за вдигане на запор над доказателства срещу Валентин Георгиев. Повод е обвинението за множество взривове в Плевен. Сред атакуваните е и Валентин Цоновски, който беше шеф на ГДБОП, а тогава началник на местната полиция. След благосклонно отношение от местни магистрати Жълтия е пуснат от ареста и бяга в Испания. След връщането му делото се точи още шест години. В крайна сметка Георгиев е осъден на две години и половина затвор, но не влиза зад решетките, защото си е излежал наказанието под домашен арест.
Камен Балбузанов е вкаран в аферата със земеделските земи от авера си Вальо Жълтия, твърдят ченгета. Георгиев от години се занимава с подобни измами и дори преди време бе арестуван за същите престъпления. Твърди се, че Георгиев искал да ползва мутрите на куката срещу дял от печалбата. До преди година Балбузанов е по-известен в града с интересите си към дрога. Преди години той е представител на ВИС в района, а после става част от прословутата наркобанда на „Чуковете“ на Таки.

За да прикрият следите си, Куката и Жълтия не вписват никъде своите имена при дарението на нивите. Балбузанов използва като подставени лица млади девойки от Плевен, а Жълтия своята майка. Така за отрицателно време успяват да прилапат хиляди декари "дарени" ниви.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 136
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК