Номиниран за Нобел изнася лекция в Русе

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Номиниран за Нобел изнася лекция в Русе

3157
на 12.09.2014
Номиниран за Нобел изнася лекция в Русе
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Почетен гражданин на Русе става номинираният за Нобелова награда проф. Самуил Рефетов. Американският учен от български произход ще участва в научна конференция в родния си град на 16 септември, на която ще представи доклад с най-новите проучвания и открития в областта на ендокринологията и генетиката.В крайдунавския град очакват с нетърпение професора медик, който е напуснал страната ни заедно със семейството си през 1949-а, пише "Стандарт".

препоръчано

Академичният съвет на Русенския университет пък му присъди най-високата си почетна титла. По предложение на Факултета по обществено здраве и здравни грижи той ще бъде удостоен и със званието "доктор хонорис кауза" за научните му и творчески постижения в ендокринологията, педиатрията и молекулярната генетика.

Ученият изследва връзката между човешките генетични аномалии и дефектите на щитовидната жлеза, като пръв в света, през 1969 г., описва "синдрома на RTH", наречен по-късно на неговото име. За откритието си проф. Рефетов е номиниран за Нобелова награда.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 19
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК