Няма мърдане - връщат казармата! Каракачанов пише закон! Имал подкрепата и на власт, и на опозиция!

ЧАС ПИК

Няма мърдане - връщат казармата! Каракачанов пише закон! Имал подкрепата и на власт, и на опозиция!

74043
на 20.02.2016
Няма мърдане - връщат казармата! Каракачанов пише закон! Имал подкрепата и на власт, и на опозиция!
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Връщането на наборната военна служба е неизбежно. Това обяви зам.-председателят на парламента Красимир Каракачанов на заседание на Комисията по отбрана. Зам.-председателят на Патриотичния фронт съобщи, че пише закон, който ще внесе за разглеждане в парламента, съобщи Флагман.

препоръчано

„Кога ще се случи - не знам. Аз готвя законодателни промени в тази посока – както в Закона за резерва, така и в Закона за отбраната и въоръжените сили”, обясни Каракачанов. „Неизбежно е, защото хората са необучени. Ти не можеш да събереш резерв от хора, които не са минали през някакво военно обучение. Ако тръгнеш да събираш резерва или запаса сега, ще влязат едни хора, които нямат никаква военна подготовка и ти трябва да ги хвърлиш като пушечно месо, което е престъпление”, каза Каракачанов.

Според него, обучението на един войник нормално трае четири месеца. Това била нормалната практика в сериозните армии. „Шест месеца е предостатъчно за казармата. Ако има воля, тя може да се върне още следващата или по-следващата година”, заяви политикът. Според него депутати от разлилни групи били обединени около тази идея. Така „неволята” неминуемо щяла да върне и казармата за младежите.

„От 1 януари 2008 г. няма наборна служба и няма хора, които да са подготвени и при нужда да бъдат мобилизирани. Ако се наложи, ще се окаже, че ние няма кого да мобилизираме. Светът става все по-размирен. Ситуацията в Близкия Изток не се успокоява – напротив, нещата все повече се радикализират и е необходимо младите хора да минат през едно обучение”, категоричен е Красимир Каракачанов.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 10 май - Овните да внимават в отношенията с близки и познати, неприятна новина ще ядоса Водолеите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 10 май - Овните да внимават в отношенията с близки и познати, неприятна новина ще ядоса Водолеите
ПИК TV x
ГРОЗНИ СЦЕНИ В ПИК! Соня Колтуклиева нападната и удряна на митинга на ПП пред Лена Бориславова (ВИДЕО) ГРОЗНИ СЦЕНИ В ПИК! Соня Колтуклиева нападната и удряна на митинга на ПП пред Лена Бориславова (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК