ОГРОМЕН УСПЕХ НА БОРИСОВ! България влиза в Шенген по въздух на 1 януари 2017-а

ТЕМА

ОГРОМЕН УСПЕХ НА БОРИСОВ! България влиза в Шенген по въздух на 1 януари 2017-а

155738
на 28.08.2016
ОГРОМЕН УСПЕХ НА БОРИСОВ! България влиза в Шенген по въздух на 1 януари 2017-а
Автор:   ПИК

Приемане в чакалнята на еврозоната и увеличено финансирането за осигуряване на добра охрана на границата между България и Турция, са сред другите искания на премиера

Последвайте ни в Google News Showcase

Повече пари за охрана на границата срещу бежанци. България в Шенген от 2017 г. поне по въздух. Приемане в чакалнята на еврозоната. Общо решение за мигрантите и Турция. Да бъде увеличено финансирането за осигуряване на добра охрана на границата между България и Турция. За тези искания българският премиер Бойко Борисов е получил гаранции след срещата си с германския канцлер Ангела Меркел, канцлера на Австрия Кристиан Керн и премиерите на Словения и Хърватия Миро Черар и Тихомир Орешкович в лятната резиденция на германското правителство в Мезеберг, на 70 км от Берлин, съобщава „24 часа“.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

В разговорите не са обсъждани конкретни суми, но всички участници са се съгласили, че външните граници се нуждаят от укрепване, за да се намали опасността от нова бежанска вълна.

България иска да бъде приравнена до Италия и Гърция, когато става дума за европейска солидарност при защитата на външната граница. София има нужда от техническа подкрепа под формата на патрулиращи лодки и хеликоптери, както и подсилване с хора на граничната защита, за което ще разчита на Фронтекс, но и на финансовата помощ от ЕС.

Канцлерът Ангела Меркел посрещна Бойко Борисов с прегръдка на входа на замъка Мезберг. Стана ясно и че вътрешните министри на германските провинции са готови да предоставят свои екипи, ако България поиска подкрепа. Разговори между министерствата на вътрешните работи на София и Берлин също е имало тази седмица.

На тях България е поискала подкрепа на германското вътрешно министерство при охраната на границата с Турция. Веднага след работния обяд българският премиер е имал кратка среща с канцлера Ангела Меркел.

На нея той поискал България да бъде допусната в Шенген от 1 януари 2017 г. поне с въздушните граници и също така да бъде приета в чакалнята на еврозоната и да започне процедурата по приемането на еврото като валута.

Според информация той е получил подкрепата на Германия за двете искания. Влизането в Шенген се одобрява от всяка от страните и досега Германия бе една от страните, които отлагаха допускането на България в общото безгранично пространство.

свързани новини

Премиерът Бойко Борисов и вицето му Румяна Бъчварова разговаряха със зам. генералния секретар на “Конрад Аденауер” Герхард Вахлерс.

На организирания от Меркел работен обяд Борисов уведомил колегите си за проведените ден по-рано разговори в Истанбул, показал им е и картите на конфликтните зони, които му даде турският премиер Бинали Йълдъръм.

Австрийският канцлер Кристиан Керн също се е съгласил с българската позиция, че трябва да се търси общо решение. В началото на разговорите Керн остро обяви, че ЕС трябва да обмисли прекратяване на всякакви преговори с Турция.

Обратна е позицията на българския премиер.

Според Керн с Турция трябва да се работи съвместно по въпросите на бежанската криза, сигурността и икономическата политика, но засега да не се водят преговори за членство в ЕС. Ако Анкара въведе смъртна присъда, пък трябвало да се прекратят всякакви разговори и това било позиция и на Франция.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО)
ново
Днес: 145
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК