Организират възпоменателна вечер за Захари Стоянов

Животът днес

Организират възпоменателна вечер за Захари Стоянов

3150
на 04.09.2014
Организират възпоменателна вечер за Захари Стоянов
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Възпоменателна вечер "Захари Стоянов: неуморен радетел за основаването на Интерпарламентарен съюз" се организира утре вечер в Русе, съобщиха от библиотеката в крайдунавския град, цитирани от БТА.

препоръчано

Събитието се посвещава на 125-годишнината от смъртта на големия български революционер, писател, публицист и държавник. Възпоменателната вечер се организира под егидата на областната и общинската управи в Русе, а съорганизатори на инициативата са Регионалната библиотека "Любен Каравелов" и Държавният архив в града. На събитието се очаква да присъства д-р Соломон Паси, който бе министър на външните работи в правителството на Симеон Сакскобургготски.

Слово по повод годишнината ще произнесе Йордан Палежев - дългогодишен изследовател на документалното наследство на Захари Стоянов. В инициативата ще участват още Венцислав Петков, актьор от Драматичен театър "Сава Огнянов", както и клавирното дуо - 11-годишната Йоана Делимаркова и 12-годишният Николай Димитров, ученици в НУИ "Проф. Веселин Стоянов".

Събитието ще бъде съпътствано и с откриването на две изложби - на документи от личния архив и на книги от домашната библиотека на писателя и на държавника, съхранявани в Държавния архив в Русе и в Русенската библиотека.


Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК