Отново се доказахме! Двама българи са в екипа, разработил лекарството срещу ебола

ЧАС ПИК

Отново се доказахме! Двама българи са в екипа, разработил лекарството срещу ебола

7500
на 03.10.2014
Отново се доказахме! Двама българи са в екипа, разработил лекарството срещу ебола
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Двама български учени, работещи в компанията Mapp Biopharmaceutical, Сан Диего, САЩ, участват в създаването на ZMapp - експерименталното лекарство срещу вируса на ебола, съобщи news.bg.

Макар и в много ограничено количество лекарството беше успешно използвано за третиране на шестима пациенти, инфектирани с вируса на ебола.

ZMapp е комбинация от три моноклонални антитела, които разпознават и се свързват към три различни протеини на повърхността на вируса, водещи до неговото неутрализиране и значително намаляване на вируса в организма на пациента.

Трите моноклонални антитела са експресирани и екстрахирани от тютюневи растения.

ZMapp е продукт от научни изследвания, продължили повече от 10 години. Последните научни изследвания, публикувани в престижното научно списание Nature на 2 oктомври 2014, потвърждават ефективността на лекарството, като всички инфектирани маймуни с вируса на ебола оживяват след третиране с ZMapp.

Отпуснатите 42 милиона долара от правителството на САЩ ще допринесат за по-бързото производство на достатъчни количества от ZMapp, които ще бъдат необходими за планираните клинични изследвания и доказване на неговата ефективност и липсва на странични ефекти.

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 20
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК