Още търсят крадеца на вещите на Хаджи Димитър

ЧАС ПИК

Още търсят крадеца на вещите на Хаджи Димитър

5343
на 16.11.2014
Още търсят крадеца на вещите на Хаджи Димитър
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Полицията в Сливен продължава да търси крадеца на ценни експонати от къщата музей на Хаджи Димитър в Сливен, съобщи Нова телевизия.

препоръчано

От Министерството на културата сформират специална комисия, която да провери мерките за сигурност в музея. В нощта на обира, както всяка друга вечер портите са били заключени, въпреки това крадецът успява да проникне и да се качи към стаята с експонатите.

Откраднати са ятаган с кания, пищов и нож. Охранителната система се задейства, когато крадецът разбива вратата, той обаче успява за по-малко от 20 секунди да счупи витрината, да открадне ценните експонати и да избяга. Това показват записите от охранителните камери, които са предадени на полицията.

Сигналът към СОТ е подаден в 3:48 сутринта. При посещението си охранителите не са видели нищо притеснително. Кражбата се разкрива едва в началото на работния ден.

Съседите разказват, че улицата на музея в квартал „Клуцохор” не е добре осветена.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 82
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК