Петър Стоянов: Преходът няма ярки защитници - след още 25 години ще оценим случващото се сега

ЧАС ПИК

Петър Стоянов: Преходът няма ярки защитници - след още 25 години ще оценим случващото се сега

5115
на 09.11.2014
Петър Стоянов: Преходът няма ярки защитници - след още 25 години ще оценим случващото се сега
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Проблемът с прехода е, че във вида, в който преходът се разви в последните 25 години, той почти няма видими ярки и дефинирани защитници. Това заяви президентът (1997 г. – 2002 г.) Петър Стоянов на пресконференция, съобщи Би Ти Ви.

препоръчано

Според него тези, които са били тясно свързани с бившия комунистически режим, са недоволни от прехода, смятайки, че той е направен от "лошите" седесари, които докарали България до това дередже.

„Обратно, хората, които са били възпитани в антикомунистическо мислене, имат своите основания да са недоволни от прехода, защото смятат, че преходът се прави със същия ентусиазъм и оптимизъм от хората, които строяха комунизма преди 1989 г. Поради това този преход буди недоволство в много български граждани, основно в неговата икономическа част”, посочи президентът.

Той предупреди, че „в България, в Източна Европа, а и в света има хора, които предпочитат да имат ред, сигурност, работа и са готови да преглътнат всякакви унижения като липса на лична свобода, свобода на словото, на печата, възможност да пътуват в чужбина и т.н.”

Според Стоянов, колкото и да са противоречиви оценките за прехода и колкото и посткомунистическа носталгия да се инспирира от медиите, „след още 25 години, освободени от менгемето на днешното повърхностно и стеснено мислене, бъдещите поколения ще оценят това, което правим днес”.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 30
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК