Пострадали от "Аспарухово" плачат след трагедията: Такова чудо не е било, колите минаваха пред очите ни като клечки за зъби. По-добре да бяхме умрели снощи!

ЧАС ПИК

Пострадали от "Аспарухово" плачат след трагедията: Такова чудо не е било, колите минаваха пред очите ни като клечки за зъби. По-добре да бяхме умрели снощи!

84631
на 20.06.2014
Пострадали от Аспарухово плачат след трагедията: Такова чудо не е било, колите минаваха пред очите ни като клечки за зъби. По-добре да бяхме умрели снощи!
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

"По-добре да бяхме умрели снощи!" Така жители на най-засегнатата улица от потопа в „Аспарухово“ – „Горна студена“, коментираха пред bnews.bg ситуацията след вчерашния апокалипсис.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

"Къщите ни са изпотрошени. Нямаме суха дреха. Как ще преживеем този и следващите дни", плачат хората.

Къщите им се намират от двете страни на дере, почващо от ската над ул. „Розова долина“. Според хората на ската има стар резервоар, който е бил построен за събиране на подпочвени води. Той се е скъсал и приливната вода е удавила в скръб района.

Навсякъде има потрошени коли, улиците са кални, като на места калта достига до над 2 метра.

"Нещо страшно беше", "Такова чудо не е било", "Колите минаваха пред очите ни като клечки за зъби". Това разказаха пострадалите от наводнението, цитирани от БГНЕС. Някои от тях описаха всичко, което им се е случило с една дума: "Вода".

"Много вода и всичко – библиотеки, дюшеци, легла – всичко във вода. Плувах", каза Кирил Петрович. Нямало е време за плашене. "Подпираш вратата с рамо, то от другата врата влиза. Викаш: Иху и това е", каза мъжът. Много зле са прекарали нощта и семейството на Емо Илиев.

"Изведнъж дойде. Такова нещо не се е случвало. Аз съм 60-годишен такова чудо не съм виждал, то за първи път толкова вода да идва. Моята кола и служебната бяха тук и всичко изчезна в дерето", каза мъжът. Мазето му е пълно с вода, дуварът също е паднал. Той чул, че отгоре е имало преливник, който са изтървали. "Толкова вода никой път не е било така да тече. До коленете е имало вода, ама сега много. Толкова много вода не съм виждал, щеше да ни издави тук", разказа с треперещ глас Емо Илиев.

"Беше ужасно. Колежката ми беше в магазина, аз бяха отсреща, мъчейки се да дойда да помогна, но беше невъзможно. Водата беше колкото моя ръст. Колите минаваха пред очите ни като клечки за зъби", разказа и жена от мястото. Магазинерката пък няма думи да опише какво е било.

"Нещо страхотно стана - блъскаха се столове, пейки, климатици. Беше нещо страшно на никого не го пожелавам, никога не искам да преживявам това отново", каза жената, която мислела само за семейството си и че тя е затворена в капан и дори помощ не може да иска, нямало е и телефонни връзки. "Страхотна мъка беше", каза уплашено тя.

Най-засегната е ул. „Горна студена“, както и „Белгород“, която води към канала. В най-ниската й част е непроходима. Калта там е над 2 метра.

Продължават издирвателните дейности, както и спасителните.

В момента официално е потвърдено, че има 10 жертви. Трима души се издирват. Двама са загинали в Добрич - там хората са предупредени, че се очаква втора приливна вълна и посъветвани да се евакуират.

Няма единна координация между всички. Сами се спасяваме, коментират обаче на много места хората.

Екипи на БЧК вече започнаха да обхождат района и да снабдяват бедстващите с вода, кроасани и сладки.

Следващото, което може да ни сполети, е да се срутят къщите, безнадеждно споделят варненци. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 122
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК