Потрес! Некролог разбуни духовете в интернет с посланието си: Стой там! Тук лошотията не свършва!

ГОРЕЩО

Потрес! Некролог разбуни духовете в интернет с посланието си: Стой там! Тук лошотията не свършва!

313782
на 27.10.2014
Потрес! Некролог разбуни духовете в интернет с посланието си: Стой там! Тук лошотията не свършва!

Последвайте ни в Google News Showcase

Некролог разбуни духовете в Поповско и социалната мрежа с отчаяното послание: "Хусе, стой там! Тук лошотията не свършва!"

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Снимката пусна директорът на Историческия музей в Попово Пламен Събев, който написа: "Онемях от този некролог. Наистина ли живея в държавата, в която живите завиждат на мъртвите...?"

Некрологът не е поредната "творческа" провокация в мрежата, а истинска жалейка. Тя се появила в поповското село Медовина. Посветена е на Янчо Илиев с прозвището Хусе, който починал преди година. Подписана е "От приятелите".

59-годишният мъж бил намерен вкочанен в дома му, след като съседи алармирали, че не са го виждали поне от ден. Това разказа кметът на Медовина Стоянка Вълева, пише "Труд".

Починалият бил бивш жепеец през последните си години нямал работа и изкарвал по някой лев, като помагал на съселяни. Бил разведен, с голям син, който работел зад граница. Животът му като на много българи бил труден, казват местните. Хората така и не разбрали от какво е издъхнал самотникът.

Вълева също научила от социалната мрежа за творението на приятелите на покойника, но нямаше версия кой точно е сътворил некролога. Тя разказа, че снегът затрупал селото, в което в неделя, на Димитровден, правели традиционния сбор и местните били заети с шетня по празника и подранилата зима. Предположи, че некрологът е залепен на таблото в центъра и тепърва ще стане ясно кои са неговите автори, които жалят и мъртвия, и себе си.

"Прадедите ни - траките, са празнували, когато човек умре. Черпели са се! И до днес казваме: "Отърва се човекът", "Отиде на по-добрия свят", коментира философски некролога медик в мрежата.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО)
ново
Днес: 149
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК