Премиерът Борисов: Имаме събрани 2,5 млрд. лева от контрабанда!

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Премиерът Борисов: Имаме събрани 2,5 млрд. лева от контрабанда!

9547
на 08.07.2016
Премиерът Борисов: Имаме събрани 2,5 млрд. лева от контрабанда!
Автор:   ПИК

Шефът на Европол доволен от работата на правителството

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с директора на Европол Роб Уейнрайт, в който двамата обсъдиха последните операции за противодействие на контрабандата, организирани от и с участието на българските служби, съобщиха от правителствената пресслужба.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Борисов информира Уейнрайт за задържаните на ГКПП „Лесово” 200 кг хероин с висока концентрация на активното вещество, което е най-голямата такава пратка за последните пет години. Той определи операцията като поредна добра реализация, благодарение на отличната комуникация между Прокуратурата, Агенция „Митници” и МВР.

Министър-председателят подчерта, че засиленото сътрудничество на българските служби с партньорите от останалите европейски държави и с Европол води до отлични резултати в борбата с контрабандата с транснационален характер. Борисов и Уейнрайт обсъдиха успешната реализация на съвместната операция на ГДБОП и испанските правоохранителни структури, проведена в тясно сътрудничество с Европол, при която на територията на Испания са разбити три нелегални фабрики за производство на цигари.

„Операцията е показателна за успехите на българските правоохранителни органи в борбата с контрабандата на европейско ниво”, подчерта директорът на Европол. Коментарът му беше по повод предприетите от България мерки, които принуждават организираните престъпни групи да изнасят производството си от нашата страна в други европейски държави, както и на успешните съвместни реализации в Полша и Испания. Роб Уейнрайт благодари за развитието на операциите и дейността на българските служби.

Бойко Борисов информира директора на Европол за последното проучване на тютюневите компании от Инициативата срещу незаконната търговия, което показва рекорден спад до 8% на нелегално търгуваните цигари. Той посочи също, че в резултат на предприетите мерки и добрата координация, постигната чрез Бюрото за борба с контрабандата, в бюджета са събрани 2,5 млрд. лева повече в сравнение със същия период на миналата година.

Борисов и Уейнрайт уточниха продължаването на съвместната работа по приоритетите, очертани заедно с Европол и партньорските служби на страните от ЕС.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 165
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК