Проверяват пернишкия ВУЗ за незаконен прием

Образование

Проверяват пернишкия ВУЗ за незаконен прием

3357
на 18.08.2014
Проверяват пернишкия ВУЗ за незаконен прием
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Министърът на образованието в служебния кабинет Румяна Коларова обеща министерството да провери ситуацията относно започналата вече кампанията за прием на студенти в Европейския политехнически университет в Перник.

препоръчано

”Пределно ясно е, че нарушения на закона не са били допускани от министерството на образованието и науката, и няма да бъдат допускани", каза пред журналисти Коларова, в отговор на въпрос какви мерки ще предприеме МОН във връзка с незаконната кампания на Европейския политехнически университет. От висшето училище обявиха в петък, че са в "разгара на кампанията и набират студенти", съобщи bnews.bg.

През май тази година Министерският съвет одобри броя на първокурсниците, които ще бъдат приети за учебната 2014/2015 година в университетите, а за Европейския политехнически университет в Перник беше обявен нулев прием заради отрицателна акредитация. "Ясно е, че принципите и нормите на закона трябва да се спазват 100 процента и със сигурност ситуацията, свързана с Европейския политехнически университет, ще бъде предмет на анализ", заяви Коларова.

Попитана какво конкретно ще предприеме МОН, тъй като кампанията на университета в Перник тече, а той няма отпуснат прием от Министерския съвет, Румяна Коларова отговори, че "след като нямат отпуснат прием, те нямат основание да имат прием". "Всичко това е публично и МОН със сигурност ще публикува на своя сайт позиция по този въпрос.

Ще използваме всички канали за комуникация, с които разполагаме, за да информираме хората, за да не да бъдат подвеждани, ако става дума за нещо, което е в нарушение на закона", заяви Коларова.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК