Прокуратурата разследва 71 случая на изборни престъпления

ЧАС ПИК

Прокуратурата разследва 71 случая на изборни престъпления

3266
на 06.10.2014
Прокуратурата разследва 71 случая на изборни престъпления
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Общо 71 досъдебни производства за престъпления против избирателните права на гражданите са образувани на територията на цялата страна във връзка с изборите за 43-то Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България.

препоръчано

Данните са постъпили в Прокуратурата на Република България към 23 ч. на 5 октомври 2014 г. Осем са бързите производства и едно незабавно производство. Прекратените производства са 3. Три са осъдените на пробация лица. Четирима души са привлечени като обвиняеми (един в района на Апелативна прокуратура – Бургас и трима – от района на Апелативна прокуратура – Велико Търново). По Апелативни райони досъдебните производства са разпределени, както следва:
- АП – София – 28
- АП – Пловдив – 11
- АП – Варна - 5
- АП – Бургас - 11
- АП – В. Търново – 16
Пет са сигналите, изпратени до други компетентни органи (3 до ЦИК, един до РИК и 1 до Сметната палата). Образуваните преписки са 674, а постановените откази – 486. Срокът за извършване на проверка по преписките е удължен от 2 до 7 дни.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 57
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК