Протестите на полицаите остават

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Протестите на полицаите остават

2578
на 17.10.2014
Протестите на полицаите остават
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

„Протестът не е насочен срещу реформата, а срещу начина, по който е взето това решение - в условията на пълна непрозрачност, от хора, които не познават нашата работа и нашата дейност".

препоръчано

Така определи повода за протеста на 18 октомври Илия Хрисимов, зам.-председател на синдикалната федерация на служителите от МВР. В демонстрацията с искане за оставката на социалния министър се очаква да се включат полицаи, военни и затворнически надзиратели, а спорът тръгна от готвени промени в системата за социално осигуряване в сектор "сигурност", допълва БНТ.

„Настояваме за диалог и това е основната причина, поради която излизаме на протест", каза Илия Хрисимов. Според него тонът на МТСП е "арогантен тон": „Министър Христосков в медиите си позволи да ни определи (исканията) като "комични". Ами, убедени сме, че не е това начинът, по който трябва да се развива един такъв диалог, нито пък да се случват такива кардинални промени в сектор "сигурност", добави Хрисимов. По думите му, протестът ще бъде подкрепен от Българската офицерска легия "Раковски", Съюза на офицерите и сержантите от запаса, национална асоциация "Сигурност", Съюза на служителите от затворите.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 30
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК