ПЪРВО в ПИК! СУПЕР СКАНДАЛ! ТАСС цензурира скандално външния министър Митов! Защо беше отрязан въпросът му за отношенията с Русия?

ЧАС ПИК

ПЪРВО в ПИК! СУПЕР СКАНДАЛ! ТАСС цензурира скандално външния министър Митов! Защо беше отрязан въпросът му за отношенията с Русия?

19710
на 09.07.2015
ПЪРВО в ПИК! СУПЕР СКАНДАЛ! ТАСС цензурира скандално външния министър Митов! Защо беше отрязан въпросът му за отношенията с Русия?

Последвайте ни в Google News Showcase

Интервюто на външния министър Даниел Митов пред авторитетната руска агенция ТАСС е било скандално орязано, научи ПИК.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Медията ни установи, че дипломат №1 е бил помолен да отговори на въпроси на чуждестранната медия. Митов любезно се е съгласил, но при публикуването на интервюто се оказва, че то е било цензурирано.

Пред ПИК говорителката на външно министерство Бетина Жотева потвърди информацията ни.

По наша молба тя ни предостави и частта на интервюто, която е била премахната.

Ето и въпросът, който е бил цензуриран от ТАСС заедно с отговора:

- Какво пречи на по-активното развитие на отношенията между България и Русия?

- Двустранните взаимоотношения са амбивалентен процес, който предполага желание и добронамереност и от двете страни. По силата на своето историческо и културно сходство, България винаги е отдавала необходимото уважение на Вашата страна.

В този контекст, бях пейоративно учуден, когато г-н Владимир Путин обвини България за спирането на проекта „Южен Поток”, опитвайки се да компрометира страната ни пред другите държави от региона. Сами разбирате, че това поражда недоверие на свой ред.

Успоредно с това, в последното време ставаме свидетели на редица изказвания от различни представители на политическия елит на Русия, които не се отнасят с уважение към българския народ и правителство. Предполагам ще разберете неловкото чувство, което изпитваме ние, българите, когато чуваме от най-високите институционални трибуни на Русия думи, които поставят под съмнение добронамереното отношение към България.

Всичко това прави така, че България и Русия в момента нямат нивото на двустранно сътрудничество, което би било от полза и на двете страни. И ако се върнем на Вашия въпрос за прагматизма в политиката, отношенията ни с Русия винаги могат да бъдат по-добри.

Eто и линка, на който може да се види публикуваното в медията интервю

Медията ни научи, че ТАСС са допуснали и сериозни неточности при публикуването на интервюто им с министър-председателя Бойко Борисов

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Първи парламентарен контрол на служебното правителство - БСП питаха Главчев за Бузлуджа (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Първи парламентарен контрол на служебното правителство - БСП питаха Главчев за Бузлуджа (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 74
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК