САМО В ПИК! Радан и Москов подготвят люта далавера в "Майчин дом"

ЧАС ПИК

САМО В ПИК! Радан и Москов подготвят люта далавера в "Майчин дом"

49733
на 09.06.2016
САМО В ПИК! Радан и Москов подготвят люта далавера в Майчин дом
Автор:   ПИК

Двамата съпартийци от ДСБ гласят д-р Димитър Драгиев за шеф на здравното заведение

Последвайте ни в Google News Showcase

Люта далавера в столичната болница за родилна помощ "Майчин дом" подготвят двама съпартийци от ДСБ - лидерът на партията Радан Кънев и здравният министър от нейната квота в правителството Петър Москов.

препоръчано

Двамата гласят назначаването на бившия шеф на болницата със същия профил в София "Шейново" д-р Димитър Драгиев за изпълнителен директор на "Майчин дом", която досега бе оглавявана от проф. Виктор Златков. Драгиев е приближен на Радан Кънев, но в случая получава подкрепата и на съпартиеца му Москов, който по партийна принадлежност е в опозиция, но по длъжност е в управлението.

Това съобщиха пред ПИК отлично информирани източници от лекарските среди.

Конкурсът е назначен за 29 юни, но изборът е предрешен, категорични са запознатите с подготвената далавера. Още повече, че Драгиев изпълнява и в момента длъжността на изпълнителен директор на мястото на проф. Златков.

Лекарите са скандализирани от това кадрово решение, защото Драгиев е изгонен от шефския пост в "Шейново" за финансови нарушения и в течение на 8 години не е работил никъде по спецалността си. "Слагат го за началник на най-модерната АГ-болница направо от борсата за безработни", шегуват се мрачно лекарите.

Те са възмутени от отстраняването на проф. Златков, защото харесват начина му на управление и дълбоко го уважават като професионалист. И споделят, че това отношение няма нищо общо с факта, че Златков е брат на бившата съпруга на премиера Борисов. "Едва ли обаче случайно предприемат този ход с отстраняването му", съмняват се лекарите и се учудват, че в момента проф. Златков работи като обикновен лекар в болницата.

И споделят какви са замислите на д-р Драгиев, след като официално оглави "Майчин дом". Той вече е замислил да иска по една трета отчисления от сумата, която Здравната каса отпуска за избор на екип, за други нужди в болницата. Парите са около 1800 лв. и ако избраните се отчитат пред началника, ще имат право да бъдат избирани. Но ако не го правят, ще получават само право на дежурства, което не им дава допълнителни приходи.

Освен това Драгиев обмисля варианта да направи 3 от няколкото реновирани етажа нещо като хоспис или по-скоро като частен хотел, за който родилките ще трябва да плащат между 50 и 100 лева за ден, а етажите ще се поддържат от частна фирма. Лекарското съсловие смята, че тя ще е пряко свързана с Драгиев.

Медиците в "Майчин дом" отсега са категорични, че ще дебнат всеки ход на новия си началник и ще бият тъпана пред цялата общественост.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ПИК!

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за съботния ден: Успехът е с Овните, добри приходи за Козирозите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за съботния ден: Успехът е с Овните, добри приходи за Козирозите
ПИК TV x
Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО) Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК