Софиянецът Събин Ранков спечели конкурса в Априлци за най-крехка сланина! Крие рецептата
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Хиляди ценители на българските традиции се събраха в град Априлци на Празника на сланината и греяната ракия, който се организира за шеста поредна година от местното читалище "Светлина".
Местните хора да излязат и да реализират своята продукция като сланината и ракията, обясни Дончо Пачников за това каква е идеята на събитието. (виж още по темата)
Голямата награда живо прасенце в конкурса за най-крехка сланина спечели Събин Ранков, който заяви: "Дядо ми ме е учил как се прави хубава сланина – това е технология, която не се казва на всеки". После обаче призна, че неговата сланина можела да се яде даже с торта. Вече имал няколко клиенти, които си поръчвали тази странна комбинация.
Гостите на празника имаха възможността да опитат традиционните бабина гозба и боб със сланина, както и много вкусни мезета.