Сушат стотици съдебни дела след наводнението в Бургас

Животът днес

Сушат стотици съдебни дела след наводнението в Бургас

3525
на 10.09.2014
Сушат стотици съдебни дела след наводнението в Бургас
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Стотици съдебни дела от архива на бургаския съд са били буквално удавени в нощта на потопа миналата седмица. Служителите разбрали, че голяма част от документацията е морка на следващия ден след бедствието, съобщава "Стандарт".

препоръчано

Стаите на архива, които се намират на приземния етаж, плували във вода и всички папки, наредени на долните стелажи, са били залети. Документите вече са извадени и са прострени да съхнат по стаи, коридори и стълбища в съдебната палата. Никой не знае колко точно папки са засегнати. В момента всички са се заели да сушат делата и да ги възстановяват в предишния им вид.

От пресцентъра на съда категорично отрекоха да има унищожени папки. "Нямало е отворен прозорец и до момента не е ясно откъде е влязла водата", съобщиха от пресцентъра на съда.

Почти целият четвърти етаж на съдебната палата в момента се използва като сушилня. Стълбищата, върху които са проснати мокрите папки, са отцепени с пейки, за да не минават гражданите по тях. Осигурена е непрестанна охрана, която следи да не се пипат документите. В същото време мокрите папки са и под непрекъснато видеонаблюдение.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК