Таско Ерменков: За да не загубим тотално, реакторът за „Белене” трябва да заработи

ЧАС ПИК

Таско Ерменков: За да не загубим тотално, реакторът за „Белене” трябва да заработи

16917
на 06.12.2016
Таско Ерменков: За да не загубим тотално, реакторът за „Белене” трябва да заработи
Автор:   ПИК

Първо парламентът трябва да отмени собственото си решение за спиране работата по втората атомна централа, каза депутатът от БСП

Последвайте ни в Google News Showcase

Първото нещо, което трябва да направим какъв проект за втора АЕЦ искаме. Дали това да е 100% частен проект, в който държавата няма да има думата нито за експлоатацията, нито за безопасността или да запазим някакъв дял и контрол. Това каза в студиото на БНТ Таско Ерменков. Той припомни, че в момента има забрана да се прави каквото и да е по „Белене”, решение на Министерски съвет и потвърдено от парламента.

препоръчано

„Това решение трябва да се отмени, иначе ще нарушим закона и отново ще има министри в прокуратурата”, каза депутатът от БСП и член на Енергийната комисия. За да използваме вече изработените реактор и допълнителни съоръжения към него, те трябва да работят, иначе сме на тотална загуба, смята той.

Ерменков отхвърли възможността реактора да се продаде, защото „никой не търси атомна централа втора ръка”. Според него, не трябва да се протакат нещата и да се започне процедура по търсене на инвеститор и да се стартират преговорите. „Само така ще избегнем тоталната загуба и ще си възстановим парите за реактора”, завърши Ерменков.

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ВТОРНИК: Раците да се пазят от прибързаност, изгодни делови оферти за Козирозите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ВТОРНИК: Раците да се пазят от прибързаност, изгодни делови оферти за Козирозите
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Виктор Димчев начерта ТРИ ВАРИАНТА за правителство след изборите: ППДБ ще трябва да обясняват на избирателите си за коалициите с мафията (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Виктор Димчев начерта ТРИ ВАРИАНТА за правителство след изборите: ППДБ ще трябва да обясняват на избирателите си за коалициите с мафията (ВИДЕО)
ново
Днес: 37
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК