Фандъкова с голяма амбиция: Тази година да бъдат залесени 53 декара общински земи

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Фандъкова с голяма амбиция: Тази година да бъдат залесени 53 декара общински земи

6262
на 05.04.2017
Фандъкова с голяма амбиция: Тази година да бъдат залесени 53 декара общински земи
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Ежегодно залесяваме на територията на Столичната община на общински горски терени между 50 и 100 декара. Тази година се предвижда 53 декара да бъдат залесени. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време пролетното залесяване в с. Железница, част от Седмицата на гората, съобщава "Фокус". 

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

„Общо на 70 улици и булеварди тази година предстои да бъдат засадени нови дървета. Продължаваме с усилията си, за да можем да защитим позицията на София като зелен град“, каза още Фандъкова. Според нея голямото богатство на Столичната община са терените, в които има много и красиви дървета. „В същото време обаче те трябва да се поддържат. Това е задачата на общинското предприятие „Земи и гори“, посочи тя.

По думите ѝ по-голямата част от Витоша е национален парк, а за тях се грижат държавни предприятия. „Всеки човек изпитва удоволствие, когато засажда нещо, а засаждането на дърво е едно от най-смислените занимания“, каза кметът на София. 

Фандъкова коментира и готвения референдум в столичния квартал „Младост“. „Кметът на район Младост има всички правомощия. По нейно желание аз ѝ предоставих правомощията да спира, да разрешава строежи. Тя, като вносител за подписката за референдума е и органът, който може да контролира този процес по законовия начин и в същото време да не спираме развитието на района“, каза Йорданка Фандъкова. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Ядосаха Борисов заради служебното правителство: Защо не питате как Гвоздейков и Вътев са министри? Радев и Денков не приеха идеята ни за стратегически енергийни доставки (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Ядосаха Борисов заради служебното правителство: Защо не питате как Гвоздейков и Вътев са министри? Радев и Денков не приеха идеята ни за стратегически енергийни доставки (ВИДЕО)
ново
Днес: 53
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК