Хванаха иманяри край Ветрен

Крими

Хванаха иманяри край Ветрен

8134
на 24.08.2014
Хванаха иманяри край Ветрен
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Трима мъже и една жена са задържани за незаконна иманярска дейност, съобщиха от полицията. В момента на извършване на разкопки на антична римска вила в землището на мъглижкото село Ветрен са арестувани старозагорците С.И., на 38 г. с прякор Коня, 36-годишният М.К. и 33-годишната му съпруга Т.К.. Компания им правел 36-годишният С.Л. от Гурково.

препоръчано

Иманярите са задържани на 21 август при спецакция на служители от сектор „Противодействие на престъпления свързани с културни ценности” при ГД „Криминална полиция”, служители на ОДМВР - Стара Загора, и районните управления в Стара Загора и Казанлък. Операцията е под наблюдението на Окръжна прокуратура – Стара Загора.

При задържането им на археологическия обект са иззети множество монети, накити, керамика от античността и др. Иззети са 4 металдетектора и инструменти, с които са си служили иманярите. При обиски в жилищата на задържаните в Стара Загора и Гурково са открити още 165 културни ценности - антични монети, накити и предмети от бита.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по документиране на престъпната им дейност продължава.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 15 май - радостни новини за Овните, Везните са подвластни на трудно сдържана емоция САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 15 май - радостни новини за Овните, Везните са подвластни на трудно сдържана емоция
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Като гледате как Пеевски и Кирил Петков тренират бойни спортове... Стават ми забавни, готини, любими. И знам, че след 9 юни - пак мандаринки (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Като гледате как Пеевски и Кирил Петков тренират бойни спортове... Стават ми забавни, готини, любими. И знам, че след 9 юни - пак мандаринки (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК